Lanserer ny superzoom

Panasonic fortsetter vårslippet med 14 - 140 mm-objektiv.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det var ikke bare kameraer Panasonic lanserte på onsdagens store vårslipp. I tillegg til systemkameraet Panasonic Lumix DMC-G6 og kompaktkameraet Panasonic Lumix DMC-LF1 så lanserte de også superzoomobjektivet Panasonic Lumix G Vario 14 - 140 mm F3.5 - 5.6 POWER O.I.S.

Les også: Her er Akams objektivanbefalinger.

Dette objektivets største blender er F3.5. Dette finner man på den videste enden av objektivet. Går man rett til den andre enden, til teleenden på 140 mm, får man dessverre ikke større enn F5.6. Dette er egentlig ikke veldig overraskende, da man må gjøre noen kompromisser i disse superzoom-objektivene. Panasonic Lumix G Vario 14 - 140 mm F3.5 - 5.6 POWER O.I.S. er utstyrt med syv blenderlameller, som i følge pressemeldingen skal gi en flott og myk bokeh for det som er ute av fokus.

Objektivet kommer i micro four thirds-fatning og er visstnok laget spesielt med det nye Lumix DMC-G6 i tankene. Panasonic forklarer det med at dette objektivet skal være optimalisert for høyhastighets dataoverføring fra objektiv og til kamera. Grunnen til dette skal ifølge pressemeldingen være fordi det nye autofokus-systemet krever såpass mye data.

Panasonic Lumix G Vario 14 - 140 mm F3.5 - 5.6 POWER O.I.S.  i sammentrukket form.
Panasonic Lumix G Vario 14 - 140 mm F3.5 - 5.6 POWER O.I.S. i sammentrukket form.Foto: Panasonic

Rent fysisk er Panasonic Lumix G Vario 14 - 140 mm F3.5 - 5.6 POWER O.I.S. bygget lett. Den veier bare 265 gram, noe som må sies å være tålelig greit når man tar i betraktning at den har hele 14 linseelementer fordelt på 12 grupper. Objektivets diameter er 67 mm, mens lengden sammentrukket er 75 mm. Det er ikke nevnt hvor langt det blir når objektivet er i full utstrekning.

For å hindre bildeuskarphet som følge av kamerarystelser har Panasonic utstyrt dette objektivet med sin egen POWER O.I.S bildestabilisator.

Objektivet kommer til å være tilgjengelig fra juni, enten solgt separat eller i sett sammen med nye DMC-G6.

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen