Lanserer ny PocketWizard

Lanserer ny PocketWizard

Skal være billigere og bedre.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

LPA Design har annonsert en oppfølger til fjernutløseren PocketWizard Plus II. PocketWizard Plus III tetter gapet mellom forgjengeren Plus II og toppmodellen MultiMax. Plus III har blitt oppgradert til å få 32 kanaler, hvorav 17-32 har fire soner, som kan aktiveres og deaktiveres etter behov.

Om du for eksempel er sportsfotograf, kan du sette opp fire kameraer rundt omkring en bane, og velge underveis hvilke som skal utløses på kanalen du har valgt. Tilsvarende kan selvsagt også gjøres med blitser. For actionhungrige er det også positivt at Plus III har en høyhastighetsmodus som skal kunne utløse blitz eller kamera hele 14,5 ganger i sekundet. Til opplysning kan vi nevne at Canons 1D X har en topphastighet på 14 bilder i sekundet, så Plus III vil neppe være noen sinke. Plus III er også kompatibelt med alle tidligere PocketWizards.

PocketWizard Plus III byr på mye interessant.
PocketWizard Plus III byr på mye interessant.

Lovpriset av fotografer
De kjente fotografene David Hobby og Joe McNally har fått leke seg med nyheten, og er mildt sagt imponert. Førstnevnte testet ut rekkevidden, og tok med seg to PocketWizarder, en blitz og et kamera til et jorde. Med blitzen og en PocketWizard i den ene enden og Hobby med kamera og PocketWizard i den andre, fyrte blitzen av på hvert eneste forsøk. Distansen var omkring 300 meter. LPA Design melder at rekkevidden skal være opp til 500 meter, så Hobby hadde mye å gå på. Rekkevidden avhenger også av terrenget du er i.

Men distansen skal kunne økes betraktelig, bare du har flere eksemplarer av Plus III. LPA Design har nemlig gitt modellen mulighet til å fungere som en signalforsterker. Dette har Joe McNally testet ut for selskapet, hvor han midt i ørkenen monterte to kameraer på en racerbil som kjørte rundt på et svært område. McNally hadde satt opp flere Plus III som signalforsterkere rundt omkring, og ble positivt overrasket over resultatet. Selv når bilen fysisk var ute av syne, tok de fastmonterte kameraene bilder.

Andre forbedringer
Test-knappen er også forbedret, og fungerer nå som en utløserknapp på kamera. Holder du den halvt nede kan PocketWizarden vekke blitzen eller kameraet du skal utløse fra dvale samt fokusere.

Ellers er den noe skjøre antennen historie, og man kan nå ikke se noen fysisk antenne på produktet. Man skulle tro det gikk utover rekkevidden, men det virker ikke som er tilfelle.

Det beste med hele greia? Plus III blir billigere enn Plus II. Nå er det bare å vente på eksemplarene som er klare til salg i mars for å se om McNally og Hobbys erfaringer stemmer. Prisen vil komme på omkring $139.

Behind the Scenes: Joe McNally and the PocketWizard Plus® III from PocketWizard on Vimeo.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen