Lanserer ny entusiastkompakt
(Bilde: Foto: Istockphoto/Panasonic - Montasje: Akam)

Lanserer ny entusiastkompakt

Panasonics nye kompaktkamera kommer med wifi og søker.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Under sitt store vårslipp onsdag lanserte Panasonic sin nye Lumix DMC-LF1. Dette er et kompaktkamera i entusiastklassen som skal, i følge selskapet selv, være en del av et helt nytt konsept.

Ofte lurer man litt på hva disse produktansvarlige mener når det kommer til floskler som "helt nytt konsept" og lignende. I Panasonics tilfelle er det dog ikke så vanskelig å skjønne akkurat hva som er nytt.

Panasonic Lumix DMC-LF1.
Panasonic Lumix DMC-LF1.Foto: Panasonic

Panasonic Lumix DMC-LF1 har blitt lesset på med funksjoner som er spesielt rettet mot entusiastene. Det har fått støtte for råformat, det har fått egen elektronisk søker og det har også fått trådløs nettverkstilkobling.

Det mest interessante er nok den elektroniske søkeren og den trådløse nettverkstilkoblingen. Søkeren skal være nyutviklet og har ifølge pressemeldingen 100% søkerdekning og en oppløsning på 202.000 subpiksler. I tillegg så er det selvfølgelig en 3" stor LCD-skjerm med en oppløsning på 920.000 punkter.

Les også: Vår test av Panasonic Lumix DMC-LX7

Når det gjelder wifi-delen av kameraet er dette litt spesielt. Panasonic Lumix DMC-LF1 bruker et system som kalles for "NFC" (Near Field Communication). Denne teknologien gjør det mulig for kameraet å snakke direkte med andre enheter som bruker samme teknologi. Man kan dermed enkelt overføre bilder fra kamera og rett over på nettbrett eller smarttelefon om den enheten har støtte for NFC. En annen artig funksjon er at man skal kunne fjernstyre DMC-LF1 ved å bruke nevnte NFC-teknologi med egen applikasjon på nettbrett eller smarttelefon.

Det skal også være mulig å bruke vanlig wifi-tilkobling, men pressemeldingen sier lite om hvordan akkurat dette fungerer.

Les også: Se våre anbefalinger av avanserte kompaktkameraer.

Ellers er Panasonic Lumix DMC-LF1 et klassisk kompaktkamera. Det har en 12,1 megapiksler stor bildebrikke og foran der sitter det et Leica DC VARIO-SUMMICRON (6 - 42,8 mm (ekvivalent 28 - 200 mm i fullformat) f/2.0 - 5.9 objektiv. For å forhindre uønsket uskarphet på grunn av kamerarystelser så er DMC-LF1 utstyrt med Panasonics egen Power O.I.S. som er en optisk bildestabilisator.

Panasonic har utstyrt også dette kameraet med den såkalte Venus Engine-bildeprosessor. ISO-messig går kameraet fra ISO 80 til ISO 12 800. Det interessante er at LF1 støtter såkalt råfilformat. Det betyr at man kan gjøre mer ut av bildene i etterkant enn det man kan med for eksempel JPG-filer.

Les også: Se våre anbefalinger av avanserte kompaktkameraer.

Som alle andre moderne digitalkameraer støtter også DMC-LF1 videoopptak. Ifølge pressemeldingen skal kameraet støtte opptak i full-HD i henholdsvis 60i (NTSC) og 50i (PAL).

Lumix DMC-LF1 kommer i juni, og finnes da i svart og hvit. Prisen er ikke fastsatt.

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen