Administrerende direktør Pål Eivind Vegard i Banzai.
Administrerende direktør Pål Eivind Vegard i Banzai. (Bilde: Kurt Lekanger, Tek.no)

Lanserer mobilabonnement med 100 GB nedlastingsgrense

Lavprisaktøren Banzai lover ekstremt lave priser, også om man bruker opp datakvoten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Banzai er en mobiloperatør kanskje ikke så mange har hørt om, men det lille selskapet har ambisjoner om å bli mobilbransjens svar på Norwegian.

I morgen introduserer selskapet nye mobilabonnementer som de selv hevder vil forandre spillereglene i mobilt bredbåndsmarkedet. 

Mens konkurrentene har datapakker på typisk maks 10 GB, introduserer Banzai abonnementer med datapakker på opptil 100 GB. Prisen for 100 GB-abonnementet er den samme som Telenor tar for et abonnement med 10 GB datapakke, 599 kroner i måneden. Selskapet kaller riktignok prisen en «introduksjonspris».

I tillegg til store datapakker er prisen på bruk utover datakvoten på bare 49 øre, mens konkurrentene tar opptil 5 kroner per megabyte – riktignok gjerne med en øvre prisgrense. 

– Denne bransjen er den eneste jeg vet om, hvor du kjøper mer av samme vare – og blir straffet dramatisk med overpris, sier administrerende direktør Pål Eivind Vegard i Banzai til Tek.no.

Ved å drive en liten og effektiv organisasjon med lave kostnader, skal Banzai klare å tjene penger selv med såpass lave priser.

– Jeg er ikke Telenor, jeg skal ikke være alt for alle. Jeg skal være alt for noen. Vår fokus er at vi ønsker å gi mest mulig data til en lavest mulig pris, sier Vegard.

Satset på feil teknologi 

Banzai 4G startet opp i 2010 etter at daværende eier Hafslund kjøpte frekvenser for å bygge ut et WiMax-nett. Dette ble startet opp i Østfold, men det ble gjort en del feil, innrømmer Vegard. 

– Den første feilen var teknologivalget. De andre valgte LTE – altså 4G, og det er klart at når alle de store operatørene velger det, så blir ikke leverandørenes fokus på WiMax. Det førte til at vi fikk et dyrt og dårlig nett med dårlig vedlikehold og dårlig service.

I dag er WiMax lite i bruk i verden, bortsett fra i en del Øst-Europeiske land og i Asia.

Vegard forteller at kundene ikke fikk et godt nok produkt, noe som førte til mye dårlig oppmerksomhet rundt produktet. 

Vegard kom inn i selskapet i fjor. WiMax-frekvensene er solgt til Cloudberry, og Banzai opererer nå på NetComs nett – det vil si at Banzai-kunder skal ha den samme dekningen som NetCom-kundene.

Pakkene

De fleste kundene er ifølge Vegard mest opptatt av mobildata, siden alle operatørene nå leverer nesten ubegrenset med tale og meldinger inkludert i prisen. Endrede brukervaner gjør at mobilbrukerne har behov for mye større datamengder enn tidligere.

Informasjonssef i Telenor Anders Krokan.
Informasjonssef i Telenor Anders Krokan.Foto: Telenor

Vegard mener datapakkene er så romslige, at de også vil være et alternativ til fast bredbånd for enkelte småbedrifter. Et ekstra SIM-kort til en mobil eller 4G-ruter koster 30 kroner.

Anders Krokan i Telenor mener det ikke bare er pris som er viktig for folk flest når de skal velge mobilabonnement.

– Vi må forvente ulike pristilbud og prismodeller i markedet, og dette er et eksempel på dette. Noen aktører vil konkurrere primært på pris. Telenor skal fortsette å levere den beste totalopplevelsen til våre kunder gjennom å det beste nettverket, den beste og mest tilgjengelige serviceorganisasjonen og et bredt produkttilbud med nyttige inkluderte tjenester. Vi tror at folk i økende grad vil være opptatt av totalpakken, sier Krokan til Tek.no.

Her er prisene (inkl. fri tale, SMS og MMS i Norge):

Pakke Pris
100 GB  599 kroner
15 GB 499 kroner
5 GB 229 kroner
3 GB 199 kroner
1GB 169 kroner

Lurer du på hvilket mobilabonnement som er billigst? Sjekk vår Mobilpriser-kalkulator for å finne ut hvilket abonnement som er best for deg »

(PS: Mobilprisene til Banzai er ikke lagt inn ennå – de kommer innen 6. november)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen