Med NFC, såkalt kontaktløs betaling, vil du snart kunne betale for kaffen ved å holde telefonen over kortautomaten. (Bilde: Telenor)

Lanserer mobil lommebok for finansbransjen

Banker som ikke vil utvikle sin egen løsning får tilbud fra internasjonal IT-gigant.

Den finske IT-kjempen Tieto har sammen med MeaWallet lansert en mobil lommebok for finansbransjen.

Idéen er at åpne standarder skal gjøre det enklere å bygge et økosystem for NFC og mobilhandel. Selskapene tror etterspørselen etter NFC vil øke markant i tiden som kommer.

I den mobile lommeboka di skal du kunne legge lojalitetskort, kvitteringer, billetter, rabattkuponger og ID-kort, i tillegg til å kunne betale med Visa, Mastercard eller Paypal.

Tanken er at banker, kortutstedere og mobiloperatører som ikke vil utvikle sine egne løsninger, skal kunne få dette både rimeligere og mer strømlinjeformet enn om hver utvikler sitt eget konsept.

Slik vil grensesnittet til Meawallet komme til å se ut.
Slik vil grensesnittet til Meawallet komme til å se ut.Foto: Tieto

Guide: Slik fungerer mobilbetaling med NFC

Ingen applikasjon

Den mobile lommeboka er én av tjenestene innen integrasjon og rådgivning som Tieto og MeaWallet ønsker å tilby aktører i det norske finansmarkedet. Gjennom teknologiene NFC(Near Field Communication) og OTA(Over The Air), blir alle data fra et betalingskort personifisert i én sikker komponent, som legges inn på mobiltelefonen.

Tieto mener mobil lommebok vil gi bankene flere fordeler, som økt kundelojalitet og besparelser når man kan kutte i distribusjon av plastkort.

Finske Tieto er en av de største leverandørene av IT-tjenester i Europa, med ca. 16500 ansatte, ifølge Wikipedia. Norske MeaWallet ble grunnlagt etter konkursen i TrustNordic, og finansieres av investoren John Longhurst.

Dette ønsker mobiloperatørene i neste iPhone

MeaWallet er ikke det eneste mobile lommebok-konseptet som om kort tid skal kjempe om mobilbrukernes gunst. Nylig kunngjorde Telenor og DnB at det var siste frist for banker og betalingsformidlere som ønsket å slutte seg til deres Valyou-løsning. Også de norske mobiloperatørene har inngått en avtale om å opprette en felles betalingsplattform.

MeaWallet er tenkt lansert for det nordiske markedet, samt Russland og Sentral- og Øst-Europa.

Les mer: Alvorlig bekymret for sikkerheten ved mobilbetaling

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen