Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: ExaMedia Photography/Shutterstock.com)

Lanserer MicroSD-kort med rekordhøy lagringsplass

Selskapet Microdia sprenger grenser med sitt nye mini-minnekort.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I kappløpet om å stappe stadig mer minne inn i små rom har et selskap ved navn Microdia nå inntatt pallen med en ganske imponerende rekord når det gjelder den aller minste minnekorttypen på markedet – nemlig mikroSD.

Som nettstedet Cnet melder har selskapet nemlig avduket et mikroSD-kort med en lagringsplass på vanvittige 512 GB. Kortet ble presentert på Computex-messen i Taiwan.

Vil koste rundt 8000 kroner

Kortet setter med dette ny rekord i dette formatet med ganske solid margin. Den forrige rekorden var det SanDisk som stod for, etter at de i mars i år dro sløret av sitt mikroSD-kort på 200 GB.

Det finnes dessverre ikke noe bilde av Microdias nye kort ennå. Dette er den forrige rekordholderen til SanDisk på 200 GB.
Det finnes dessverre ikke noe bilde av Microdias nye kort ennå. Dette er den forrige rekordholderen til SanDisk på 200 GB. Foto: SanDisk

Det nye kortet til Microdia, som har fått navnet Xtra Elite, er primært rettet mot profesjonelle fotografer som har behov for rikelig med plass til bildene sine, men det er selvsagt heller ingenting i veien for å bruke kortet til å gi mobilen eller nettbrettet ditt heftig med lagringsplass.

Du må i så fall være forberedt på et lite innhugg i lommeboken din. Xtra Elite skal visstnok koste rundt 1000 dollar, eller rundt 7700 kroner med dagens kurs, men det er uvisst hva prisen ender opp med å bli i Norge. Lanseringstidspunktet er satt til juli i år.

312 MB per sekund

Kortet benytter seg av versjon 4.0 av den såkalte SDXC-standarden, som innebærer at kortet er i stand til en overføringshastighet på opptil 312 MB per sekund. SDXC-standarden legger for øvrig til rette for en lagringskapasitet på opptil 2 TB, men 512 GB er altså det høyeste som er blitt lansert hittil.

MikroSD-kort er det minste minnekortformatet med ytre dimensjoner på bare 15 mm x 11 mm x 1 mm, som er omtrentlig samme størrelse som en fingernegl.

MikroSD-kort kan brukes til så mangt: Nå vil Google bruke kortene til å kryptere data på mobilen din » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen