(Bilde: Montasje: Akam/Olympus/istock 000020826397)

Lanserer lyssterk vidvinkel

Olympus' etterlengtede 17 mm f/1.8 objektiv er endelig offisielt

Der var'n!

Dette var vår første tanke da vi dukket opp på jobb i dag morges, åpnet mailen og fikk en pressemelding om et flunkende nytt Olympusobjektiv rett i fleisen. Det vi si, noe regelrett overraskelse var det ikke - vi har skrevet om ryktet om det før - men at det skulle komme akkurat i dag, var vi ikke klar over.

Uansett, godsaken det er snakk om er et 17 mm objektiv for microFourThirds, med en største blender på f/1.8. Minste blender er f/22, og filterdiameteren er 46 mm. Bildevinkelen tilsvarer et 34 mm objektiv på fullformat, for dem som er vant til å tenke på den måten.

Olympus M.Zuiko Digital 17 mm f/1.8.
Olympus M.Zuiko Digital 17 mm f/1.8.Foto: Olympus

Nærfokusgrensen vet vi ikke noe om, siden Olympus' side med spesifikasjoner for øyeblikket ikke virker, men noe er jo kjent om det nye objektivet. For eksempel blir det omtrent 35,6 mm langt og er dermed lite, om enn ikke helt det vi vil beskrive som et "ekte" pannekakeobjektiv.

Som med de andre objektivene i serien, vil man også med dette ha en fokusring som kan trekkes litt tilbake når man ønsker å bruke manuell fokusering. Avstandsskalaen vil da vises, kameraet skiftes over til manuell fokus, og fokusringen får stopp som hindrer den i å bli dreid lenger enn til objektivets ytterpunkter for fokus.

Foto: Olympus

Pris og tilgjengelighet her til lands er også kjent, og Olympus M.Zuiko Digital 17 mm f/1.8 kommer i norske butikker i desember, til en veiledende pris på kr 4495,-.

Solblender (LH-48B) fås som tilbehør, og følger dermed sannsynligvis ikke med.

Les også: TEST: Olympus OM-D E-M5, et av de beste speilløse kameraene vi har testet

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen