Hermann Scott-Dahl og Pål Sømme i MediaLocker tilbyr ladestasjon og tilbehør for trådløs lading.
Hermann Scott-Dahl og Pål Sømme i MediaLocker tilbyr ladestasjon og tilbehør for trådløs lading. (Bilde: Espen Irwing Swang, Mobilen.no)

Lanserer ladeskap med trådløs lading

Drammensfirmaet MediaLocker med hyperavansert ladeskap for offentlige steder.

Ladestasjonen veier 115 kilo, og er ikke ment for privat bruk. Den skal derimot selges eller leies ut til skoler, større bedrifter, kjøpesentre og andre som kan ha behov for å tilby hurtiglading for folk på farten.

Med nett-tilgang

Her prøver IT-ansvarlig Hermann Scott-Dahl og daglig leder Pål Sømme å lade vårt 12.2-tommer nettbrett i det nye ladeskapet. Det gikk akkurat  ikke. Men en vanlig iPad går så vidt inn i skapet.
Her prøver IT-ansvarlig Herman Scott-Dahl og daglig leder Pål Sømme å lade vårt 12.2-tommer nettbrett i det nye ladeskapet. Det gikk akkurat ikke. Men en vanlig iPad går så vidt inn i skapet.Foto: Espen Irwing Swang, Mobilen.no

Det er ikke første gang vi ser et ladeskap for offentlige plasser, men MediaLockers løsning skiller seg litt fra de tradisjonelle løsningene. Den har farget lys i boksene og glass i dørene. I tillegg har den en stor skjerm øverst i fronten, og en mindre trykkfølsom skjerm du bruker når du betjener skapet.

Dette skapet er nemlig mer enn en avansert mobillader – skapet setter opp en trådløs sone for alle i nærheten, og om det vanlige nettet mangler eller er nede, kan den gå på nett via 3G eller 4G.

Profilering

Slik ser skapet ut med profilering og det hele.
Slik ser skapet ut med profilering og det hele.Foto: Espen Irwing Swang, Mobilen.no

En av grunnene til at ladeskapet er på nett, er at den som betjener skapet kan administrere det trådløst. Skjermen på toppen kan fjernstyres, slik at du kan velge hva som skal vises. Her kan du kjøre reklamefilm, informasjon eller annet innhold du ønsker å dele.

Boksene du lader dingsene i, er utstyrt med en plate for trådløs lading. I tillegg finner du en bunt med ledninger, slik at du kan koble til telefoner eller nettbrett som ikke har støtte for trådløse ladere. Firmaet selger for øvrig også deksler og andre løsninger som gir mulighet for trådløs lading av blant annet iPhone.

Hurtiglader

Hver boks leverer 2 x 2 ampere, så du kan lade to enheter i boksen samtidig. Når du legger en telefon i skapet og låser det med en kode du selv velger, skifter lyset i boksen farge. Etter 30 minutter er ladingen over. Trenger du mer strøm får du lade den en gang til.

Årsaken til tidsbegrensningen er at dette er ment som en nødløsning for folk som er på farten og oppdager at telefonen er i ferd med å gå tom for strøm. Ved å begrense ladetiden til 30 minutter går køen raskere unna, og du slipper at noen bruker ladestasjonen som oppbevaringsboks.

Vanntett versjon er tilgjengelig

Skapene har skuddsikkert glass og samme låsesystem som minibanker.
Skapene har skuddsikkert glass og samme låsesystem som minibanker.Foto: Espen Irwing Swang, Mobilen.no

– Vi kan også levere skapet i en vanntett utførelse, for eksempel til bruk ute i alpinanlegg, forteller Pål Sømme, daglig leder i MediaCare. Han tror ikke det vil være et problem med at tjuvradder ser på boksen som et yndet mål for innbrudd.

– Glasset er et solid sikkerhetsglass som brukes i skuddsikre biler, og låsen er den samme som brukes i minibanker. Her vil det bli svært vanskelig å bryte seg inn uten at du blir oppdaget, sier Sømme.

Strømbrudd

Ved strømbrudd vil du trenge hjelp for å få telefonen ut. Det samme gjelder om du har glemt koden til skapet. Låsene kan også fjernstyres, men det forutsetter at det er strøm på skapet. Ellers kan den driftsansvarlige låse opp skapets bakdør med en nøkkel. Kommunikasjonen mellom skap og sentral skjer kryptert via VPN. Det skal hindre at en smart hacker logger seg til skapet og åpner det.

Via nettverket kan den som drifter skapet også kjøre en test for å sjekke om alle funksjoner virker som de skal.

Kostbar investering

Prisen på en ladestasjon vil ligge på mellom 89 000 og 230 000 kroner, avhengig av hvor avansert skap du ønsker og hvor mange du kjøper. Da følger det med en driftsavtale med MediaLocker.

Les også: Denne gir deg trådløs lading på iPhone

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen