– Vi skal være billigst

Chilimobil lanserer fastprisabonnementer, og sender samtidig en tydelig beskjed: – Vi skal være det billigste mobilselskapet i Norge.

Daglig leder Harald Bøyum i Chilimobil er utvetydig:

Daglig leder Harald Bøyum i Chilimobil sier selskapet skal være den billigste mobiltilbyderen i Norge.
Daglig leder Harald Bøyum i Chilimobil sier selskapet skal være den billigste mobiltilbyderen i Norge.

– Vi skal være billigst i Norge. Det er det ingen tvil om, sier han til vårt søsternettsted Inside Telecom.

Påstanden kommer samme dag som selskapet for første gang lanserer fastprisabonnementer i mobilmarkedet. Fram til nå har selskapet, som har eksistert i to år, kun solgt kontantkort.

Bøyum sier strategiskiftet kommer som en direkte konsekvens av at de store mobilselskapene i ett år har tilbudt abonnementer hvor kundene betaler for datatrafikk og får tekstmeldinger og ringetid med på kjøpet.

– Vi merket endringen godt. Da markedet forandret seg i mai i fjor, flatet veksten vår ut. Og den ble liggende flatt i flere måneder, fortsetter han.

Lanserer tre abonnementer

Selskapet tar derfor opp kampen med store ved hjelp av tre nye abonnementer. De nye abonnementene speiler lite, mellomstort og stort forbruk av data- og teletrafikk.

Abonnement Chili basis Chili fribruk medium Chili fribruk large
Pris 69 kroner 198 kroner 298 kroner
Tale 120 min. Fri Fri
SMS 130 stk. Fri Fri
Data 250 MB 1200 MB 6000 MB

Både 4G, forbedret lydkvalitet gjennom HD Voice, og samtaler og SMS til Norden er inkludert i pakkene. 

Chili-sjefen sier abonnementene skiller seg ved at de tilbyr mer data enn det man finner i tilsvarende tilbud andre steder.

– På de to største abonnementene legger vi oss én symbolsk krone under flere av konkurrentene i pris. Men viktigere er det at du samtidig får mer data hos oss enn du gjør andre steder. Går du likevel tom for data, finnes det selvsagt påfyllingsmuligheter, sier Bøyum.

Idet datakvoten nærmer seg slutten, vil kundene automatisk få en SMS med tilbud om å kjøpe mer. Da kan man doble datamengden den inneværende måneden.

  • Har du Chili fribruk medium, kan du doble datakvoten fra 1,2 GB til 2,4 GB for 99 kroner ekstra.
  • Har du Chili fribruk large, kan du doble datakvoten fra 6 GB til 12 GB for 149 kroner ekstra.
Selskapet har sendt ut denne prissammenligning til pressen. Vi understreker at tallene stammer fra pressemeldingen og ikke fra redaksjonen. Klikk for større versjon.
Selskapet har sendt ut denne prissammenligning til pressen. Redaksjonen gjør oppmerksom på at vi ikke kjenner til Telenor-abonnementet "Ring 100" det refereres til i denne tabellen. Netcom-abonnementet oppgitt som "Smart B", heter egentlig "Smart basis". Chess-abonnementet til 99 kroner i måneden heter egentlig "Sjakkmatt litt bruk". Klikk for større versjon.Foto: Chilimobil

Har 45.000 kunder

I dag hevder Chilimobil å ha rundt regnet 45.000 kontantkortkunder. Tallet kvalitetssikres ved at kunder som har vært inaktive i tre måneder fjernes fra oversikten.

Nå håper Bøyum å vokse betraktelig, forhåpentlig med flere tusen kunder i måneden. Dette til tross for at markedsføringen av de nye abonnementene ikke vil foregå i den skalaen en ser fra selskaper som for eksempel Telenor og One Call.

– Vi er et lavkostselskap, og kan ikke pøse ut dyre tv-reklamer slik enkelte andre gjør. Det er nettopp det lave kostnadsnivået vårt som gjør at vi kan presse prisene så langt ned, sier Bøyum.

– Er dere med dette den billigste tilbyderen i Norge?

– Jeg tror du skal lete veldig lenge for å finne noen som slår oss på pris, svarer Chili-sjefen.

En kjapp titt på Telepriser.no kan kanskje gi ham i hvert fall delvis. Sikkert er det i hvert fall at Chilimobil i løpet av dagen har sneket seg opp på toppen lavprisoversikten for dem som bruker mobilen relativt lite.

Sjekk om du har det beste mobilabonnementet her »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen