Ny og heftig sensor skal gi iPhone X kamp om beinet.
Ny og heftig sensor skal gi iPhone X kamp om beinet. (Foto: Vivo)

Lanserer et helt rått system for ansiktsgjenkjenning

Skal ha 10x så mange punkter som iPhone X.

Kinesiske Vivo går nå nye veier for å gjøre ansiktsgjenkjenning sikrere enn dagens alternativer. Takket være en ny sensor skal telefonen måle hele 300 000 punkter av ansiktet ditt. Det er 10 ganger flere enn hva dagens iPhone X, som var først på markdet med en slik teknologi, kan skilte med, melder The Verge

Vivo er i vinden om dagen, hvor de bare for noen dager siden lanserte den første mobiltelefonen med ekte, heldekkende skjerm

Bør bli meget presis

Den nye sensoren fungerer ved at det sendes ut en puls av lys, og derfra beregnes det hvor lang tid lyset bruker på å treffe ansiktet og «sprette» tilbake til sensoren. Dette kalles ofte for en TOF-sensor, en forkortelse for «time of flight».

Ved hjelp av dette kan den altså tegne opp strukturen av for eksempel ansiktet ditt, takket være hele 300 000 ulike punkter. 

Teknologien har fått døpenavnet TOF 3D Sensing Technology, og vil altså bli implementert i selskapets Android-baserte telefoner. Og med det blir de trolig den første produsenten som ikke bare kan måle krefter med Apples Face ID-teknologi, men potensielt også overgå den. 

Kan brukes til flere ting

Men Vivo ser for seg å kunne utnytte den nye sensoren til flere ting utover ansiktsgjenkjenning.

Ifølge selskapet skal sensoren ha en rekkevidde på inntil tre meter, hvilke betyr at den kan brukes til å fange opp bevegelser og tegn – på samme måte som du gjør når du spiller med en Kinect. 

De ser også for seg å kunne bruke sensoren til å scanne hele kroppen din. På den måten kan du for eksempel virtuelt prøve ut klær via mobilen, uten at du trenger å gå inn i prøverommet selv. 

Vivo har laget en skikkelig råtass av en mobil:
Sjekk ut den heldekkende skjermen »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen