Lanserer app for ansatte
(Bilde: Peab Norge AS)

Lanserer app for ansatte

Bedriftsmagasin er byttet ut med smartmobiler hos Nordens største entreprenørselskap, Peab.

Entreprenøren Peab har utviklet en egen intern app for sine ansatte for å bli bedre på å nå ut til både ledere og medarbeidere med dagsferske nyheter og informasjon om hva som foregår i bedriften.

Les også: – Norske bedrifter er mobilsinker

– Målet med å utvikle en egen app til internt bruk er at alle våre ansatte i Norge skal få tilgang til lik informasjon samtidig. Det gjelder enten personen er håndverker eller prosjektleder, om hun eller han jobber i Skien eller Narvik, sier kommunikasjonsdirektør Line Fredriksen i Peab i en pressemelding.

Bruker mobil, ikke PC

Peab har 14 000 ansatte, hvorav 1350 jobber i Norge. De fleste arbeider ute på bygge- eller anleggsprosjekter, og mange bruker ikke datamaskin i løpet av dagen. Det har gjort det nødvendig å tenke nytt. 

– Tidligere har vi benyttet intranettet og et bedriftsmagasin med fire årlige utgivelser. Intranettet benyttes fortsatt, men bedriftsmagasinet er erstattet av appen. Bedriftsmagasin er tidkrevende og dyrt å produsere. Med fire årlige utgivelser blir mye av informasjonen gammelt nytt før den når ut til mottakerne, sier Fredriksen.

Det blir sendt ut pushmeldinger et par ganger i uken, slik at alle ansatte husker å gå inn i appen for å få den nyeste informasjonen om hva som foregår. Siden appen ble lansert 21. mars i år har 660 Peab-ansatte i Norge lastet den ned, og 450 personer har brukt den aktivt de siste dagene.

I tillegg til bedriftsnyheter inneholder appen også informajson om ansattgoder og om helse, miljø og sikkerhet. Det er blant annet en egen side med informasjon om hva man skal gjøre om det skjer en alvorlig ulykke på arbeidsplassen.

Les også: – Vi foretrekker app fremfor mobilnettsted 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen