Langfilm for mobilen

De fleste forbinder film på mobiltelefonen med musikkvideoer, små klipp med høydepunkter fra kjente filmer eller rett og slett videosnutter som er filmet med telefonens kamera. Selskapet Rok Player tar imidlertid et skritt videre, når de nå lanserer verdens første helaftens spillefilm for mobiltelefonen.

The Shawshank Redemtion er først ut
Det er kultklassikeren The Shawshank Redemption som får æren av å bli gjenfødt for den mobile filmverdenen. Lanseringen er muliggjort av en avtale mellom Nokia, Rok Player, samt selskapet som sitter med lisensrettighetene til den kjente filmen: Granada Ventures.

I motsetning til mesteparten av annet multimedieinnhold til mobiltelefoner kan man ikke laste ned filmen, som kun kan kjøpes via Rok Players hjemmesider. Filmen blir levert på et 64 MB MMC-kort, som ikke kan overskrives. Formatet som brukes er utviklet og patentert av Rok Player selv, og har fått navnet DVC - Digital Video Chip.

Kun Series 60
Digital Video Chip har imidlertid sine svakheter, først og fremst at det kun er Nokias Series 60-telefoner og Siemens SX1 som støtter formatet. Man kan dermed ikke si at man nå har fått mobilens svar på VHS eller DVD. Konseptet ventes allikevel å vokse betydelig de neste årene, og man kan anta at det etter hvert dukker opp lignende løsninger for andre mobilmerker.

I tillegg til The Shawshank Redemption tilbyr Rok Player også et lite knippe TV-serier og animasjonsfilmer. Prisene er for øvrig ikke særlig vennlige mot lommeboken. Man må ut med 170 kroner for et par episoder av en serie, mens det koster hele 230 kroner å skaffe seg et MMC-kort med The Shawshank Redemption.

Vil vi egentlig se film på mobiltelefonen?
Det verserer allerede et betydelig antall diskusjonene om hvor gøy det egentlig er å følge Morgan Freemans krumspring på den lille mobilskjermen i over en og en halv time. Når man i tillegg kan få en DVD til halve prisen, sitter man ikke akkurat igjen med en overflod av argumenter for å kjøpe filmer til mobiltelefonen sin.

Det skal uansett bli interessant å se hva som kommer i løpet av de neste årene. Det er forventet at mobilskjermene vil bli stadig større, noe som gjør telefonene mer egnet til å se film på. Hvis du er interessert i et eksemplar av The Shawshank Redemtion kan du forøvrig bestille den her.

(Kilde: Rok Player)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen