Test

Lange flate ballær

Kjærlighet, sjalusi, vold, sex, fotball, humor og vennskap, denne filmen har alt. Vi møter en gjeng mannfolk som lever kun for to ting, jobben på bilverkstedet "Edgarasjen" og for fotballen. Sjefen Edgar (Jan Edgar Fjell) er bedre skikket til å ta seg av "guttas" sosiale problemer enn å styre butikken. Han skylder mye penger og får beskjed fra øverste hold om å få skikk på de økonomiske forholdene innen tretti dager. Klarer han ikke det er det over og ut. Edgar bestemmer seg for å selge seg ut av firmaet og da går det plutselig opp for ham at han også vil miste det kjæreste han har, arbeidskameratene. Edgar vil på grunn av dette, som en siste gest til vennskapet, ta med seg alle "gutta" til Tyskland og fotball-VM. I mellomtiden får butikken gå som den går. Så vil han selge når han kommer hjem igjen.

Alternativ tekst mangler
Mekanikergutta har det gøy med en grensevakt.

Det blir en hysterisk reise, veien til Tyskland er lang og det skjer litt av hvert på turen. Vi får møte alt fra den bortkomne sønn og vakre Anne, til Ari Bhen og Åsne Seierstad. Tufte-guttene dukker også opp i en hotellheis og ingen ringere en José Morino kommer til slutt krypende på sine knær etter en skatt som bare Edgar har nøkkelen til.

Nydelig Norsk

Dette er en film som varmer langt inn i folkesjela, en egotripp for den norske selvfølelsen. "Lange harde ballær" tegner et bilde av en unik gjeng som de fleste på en eller annen måte kan kjenne seg igjen i. Historien om disse så ordinære, men likevel spektakulære karene fra den lille bilgarasjen er helt nydelig. Deres naive og virkelighetsnære uttrykk gir denne filmen sjansen til å bevege publikum både til latter og tårer.

Historien og karakterene er utrolige, men skuespillertalent er noe helt annet. Hvilke krav disse guttene har tilfredstilt, utenom utseende, i kampen om en filmrolle er ikke lett å si. Dialogene er platte og kroppsspråket kunstig. Det er også en viss fare for at en blir sittende å lure på om lyden til tider ikke er synkronisert, eller om det bare er skuespillernes dårlige mimikk som får deg oppmerksom på at et eller annet ikke stemmer.

Flott film, for folk flest.

Alternativ tekst mangler
Slik går det når pornosladden fjernes.

Filmen er varm og morsom, dette er en film for folket. Selv om det her handler om fotball, fotball og atter fotball er denne filmen formidabel til og med for deg som ikke har snøring på den type løkkeaktiviteter.

Dette er en storsatsing fra film-Norge. Med få økonomiske restriksjoner i tillegg til en fantastisk historie har denne filmen fra dag én hatt gode utsikter med en stabil ballast. Filmen når likevel ikke helt de høyder en kunne håpe. "Lange flate ballær" er en klassisk "Vi har et mål vi skal nå, og møter hindringer på vegen, men kommer frem til slutt"- film, altså noe forutsigbar. Måten den blir fremstilt på er likevel morsom. Skuespillerprestasjonene er som nevnt ikke noe å skryte av. Det en imidlertid kan skryte av, er de enorme massene statister som har blitt mobilisert for denne filmen, og ikke minst alle kjendisene som her har stilt velvillig opp i roller som seg selv.

Konklusjon

"Lange flate ballær" er en super helgekino, med fanget fullt av popkorn og hele familien på samme rad blir dette garantert en suksess. Denne filmen er ikke et visuelt mesterverk, men det er gjerne ikke meningen heller.

Lange Flate Ballær   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen