Lang vei for Efficeon

Transmeta har beskrevet Efficeon som en av de heteste lanseringene i fjorårets prosessorindustri. Dette skjedde før den ble lansert "på papiret" i oktober. Lignende "papirlansering" skal man imidlertid lete lenge etter, ettersom produktet ikke forventes være tilgjengelig for salg før høsten 2004, eventuelt begynnelsen av 2005.

Efficeon har støtte for HyperTransport, DDR400 og kan brukes sammen med AGP 4X. Prosessoren vil neppe bli brukt i systemer til 3D-modellering, til dette er den alt for svak, men har sine store styrker i støysvake og strømgjerrige systemer. Den kan også være aktuell i enkelte 1U-servere. En av de største nyhetene er en nordbro som man har integrert direkte på prosessoren. Fordelen med dette er at man slipper å sende dataene gjennom en treg databuss.

Introduksjonen skjedde på Microprocessor Forum og Longrun II teknologien stjal relativt mye oppmerksomhet her. Det skal ha vært svært mange interessenter som ville lisensiere teknologien og videre integrere den i egne plattformer. Ifølge en pressemelding skal man ha redusert lekkasjen med hele 70 ganger i "standby" modus for Efficeon-prosessoren.

Selv om ting tar tid hos Transmeta, er det ikke noe i veien med troen på egen kapasitet og Matthew Perry sa denne uken at arbeidet med Efficeon går alldeles glimrende. Han bekreftet at produksjon i begrenset antall var flyttet til sommerperioden, noe som egentlig er tidligere enn man hadde forventet. Videre sa han ha Transmeta har mottatt mange forespørsler fra andre bedrifter som vil bruke Efficeon i sine produkter for lansering i høst og til neste år.

 

(Kilder: Extremetech, Transmeta)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen