(Bilde: Sony / iStock: 000005345871)

Lang zoom i en liten pakke

Sonys nye kompaktkamera vil være med deg på tur.

Sony lanserer i dag - eller rettere sagt i natt - sitt nye kompakte kamera med lang zoom. Sony DSC-HX50, eller bare HX50 blant venner, blir et typisk reisekamera som er forholdvis kompakt og lommevennlig, men samtidig er fleksibelt og utstyrt med lang zoom.

Laaaang zoom.
Laaaang zoom.Foto: Sony

Og nettopp zoomen og størrelsen er nok dette kameraet største trekkplaster. Sony har nemlig klart å stappe hele 30x zoom inn i det lille kameraet, som dermed kan stille med brennvidder tilsvarende alt mellom 24 og 720 mm på fullformat. Ikke verst! Dessverre er ikke lysstyrken like imponerende, med f/3.5-6.3, men det er helt OK tall det også, spesielt størrelsen tatt i betraktning.

Objektivet som klarer dette består av 11 elementer i 10 grupper, og fem av de 11 elementene er av den asfæriske typen. Objektivet får også en ekte blender, med fem lameller. Nærgrensen, pussig nok målt fra objektivets frontelement, blir på 200 cm på tele, eller 5 cm på vidvinkel.

Les også: TEST: Canon S110 - Entusiastkamera som sjarmerer

Men til å være 30x zoom er ikke dette så veldig store saker.
Men til å være 30x zoom er ikke dette så veldig store saker.Foto: Sony

Bildebrikken blir en Exmor R CMOS-brikke med 20 megapiksler. Bildestabilisatoren er optisk og sitter dermed i objektivet - ikke i bildebrikken. Laveste ISO-verdi blit 80, mens høyeste blir 12800. På alle ISO-verdier høyere enn 3200 vil for øvrig lukkeren få en lengste lukkertid på 1/4 sekund, uvisst av hvilken grunn. Med klampen i bånn skal HX50 klare 10 fullstørrelsebilder i sekundet, men bare i ett sekund.

HX50 vil også få wi-fi-modul innebygget, og med rette appen vil man kunne fjernstyre det fra en smarttelefon. Man kan også benytte denne funksjonen til å sende bilder fra kamera til smarttelefonen.

Slik ser HX50 ut bakfra.
Slik ser HX50 ut bakfra.Foto: Sony

Videoopptak i FullHD er selvsagt også på plass, og HX50 stiller med innebygget stereomikrofon til videobruk. denne har 16 ulike volumtrinn, og en innebygget funksjon for å redusere vindstøy. Videoopptak er for øvrig begrenset til omtrent 15 minutters lengde, eller 2 GB filstørrelse. Beste videokvalitet er i AVCHD-format i 50p, ser det ut til, noe som gir en bitrate på 28 Mbps, så vidt vi kan se fra forhåndsinformasjonen vi fikk.

HX50 fås også i sølv.
HX50 fås også i sølv.Foto: Sony

HX50 skal i følge Sony klare 400 bilder per batterilading, målt etter CIPA-standarden for slikt. Kameraet skal visstnok også komme i en V-utgave som er identisk men får innebygget GPS.

Fysiske mål er 108.1 mm (lengde) x 63.6 mm (høyde) x 38.3 mm (tykkelse). Vekten skal være 272 gram med batteri og minnekort, eller 246 gram uten.

Norsk pris og tilgjengelighet har vi dessverre ikke fått noe info om ennå.

Blits har det også.
Blits har det også.Foto: Sony

NB!

Om alt går etter planen skal vi når denne artikkelen offentliggjøres ha et "golden sample"-eksemplar av HX50 i nevene, og en sniktitt på kameraet vil dermed komme så snart vi er ferdige med den.

Les også: TEST: Panasonic FZ200 - Beste superzoomen hittil

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen