Lakeport bringer WiFi tilbake

Meningen var egentlig at "Grantsdale" og "Alderwood" skulle kunne brukes som med trådløse nett, men Intel utsatte dette av en eller annen grunn. Begge brikkesettene er på markedet i dag, men WiFi-mulighetene er ganske enkelt ikke aktivert.

Det ble aldri gitt spesifikk grunn hvorfor det aldri ble aktuelt å aktivere WiFi, men tankene går blant annet til kravet om en spesiell antenne på et kort som var noe vanskelig å få tak i. I september ble det bekreftet at man kom til å legge dette prosjektet på is inntil videre.

WiFi kommer trolig til å bli gjeninnført direkte i Intel sine brikkesett når "Lakeport" og "Glenwood" introduseres til neste år. Dette ble bekreftet av selskapets Sunil Kumar, ifølge Digitimes. Detaljene er foreløpig ukjent ettersom Intel har som politikk å ikke kommentere produkter som enda ikke er lansert.

De nye brikkesettene vil naturligvis også støtte PCI Express og DDR2-minne. Både "Lakeport" og "Glenwood" skulle egentlig ha blitt lansert 2. kvartal 2005, men kan ha blitt utsatt til etter sommeren for å synkronisere med "Smithfield" - dobbelkjerne Pentium 4.

WiFi-modulen er foreløpig kjent under kodenavnet "Caswell 2".

(Kilder: Digitimes, The Register, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen