Lagring med design-fokus

foto: (LaCie)
(Foto: LaCie)

De kompakte diskene i Little Disk-familien er rettet mot det mobile markedet, og kommer i tre utforminger; en 1,8-tommer og to 2,5-tommere. Den ene 2,5-tommeren er en såkalt combodrive, med både USB 2.0- og FireWire-grensesnitt.

Combo-enheten tilbyr også ett-trykks sikkerhetskopiering og synkronisering av filer/e-post. I tillegg finner vi støtte for AES 128-bit kryptering for økt sikkerhet.

2,5-tommerne har en rotasjonshastighet på 5400 RPM, mens 1,8-tommeren er på 3600 RPM.

Strøm fra USB

1,8-tommers harddisken vil ha kapasiteter på 30 GB og 60 GB mens disken på 2,5 tommer vil komme med 80 GB, 120 GB, 160 GB og 250 GB. Disse to diskene vil også være lite strømkrevende og kunne gå på strømmen fra USB-bussen. Combodriven får de samme kapasitetene bortsett fra 80 GB.

Sam hvem?

Ikke hørt om Sam Hecht sier du? Hecht er en anerkjent britisk industridesigner og grunnlegger av selskapet Industrial Facility. Han har blant annet designet for selskaper som Epson, Droog og Panasonic og er fast designer for Muji Japan, som er en svært anerkjent designkjede på linje med Ikea.

Priser og tilgjengelighet

Foreløpig er kun amerikanske veiledende priser tilgjengelige, og disse er på 99,99 dollar for 1,8-tommeren, 89,99 dollar for 2,5-tommersdisken og 119,99 dollar for combodriven. Sistnevnte vil være tilgjengelig i oktober.

Følg med i prisguiden for norske priser og tilgjengelighet.

(Kilde: LaCie)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen