Lagrer 100 GB musikk og film

Det er lenge siden man bare kunne bære med seg musikk i lommen. Dagens mediespillere håndterer både radio, diktat og video. Archos presenterte i dag det ypperste fra sjangeren med den nye Archos AV400-serien, som rommer noen av de heftigste funksjonene vi har sett til nå.

Enheten har en stor og oversiktlig 3,8" TFT-skjerm som brukes for å spille av video. Denne har en oppløsning på 240x320 piksler, som er den samme oppløsningen som vi finner i mange håndholdte datamaskiner.

Archos lover at enheten fint skal kunne spille av MPEG4-video helt opp i 704x408 pikslers størrelse og med 30 bilder i sekundet, som er nær DVD-kvalitet. Den håndterer videre både DivX og XVid-formatene, som er de viktigste og mest utbredte standardene på filmfronten i dag.

Man skal rekke å spille av 4 til 4,5 timer med film før batteriet sier takk for seg. Det burde altså være mulig å spille av rundt to spillefilmer på et fulladet batteri, men etter det må man komme seg til en lader.

Det er også mulighet for å ta opp video, både fra PC, TV og andre medier. Man plugger simpelten til en RCA-kabel eller S-Video kabel, og siden lagrer den videosignalet i opp til 512x384 pikslers oppløsning. Kvaliteten på opptak skal ligge tett opp mot en SVCD (Super Video CD).

Skjermen egner seg selvsagt også utmerket til å kikke på bilder og fotografier, som kan være i BMP eller JPEG-format.

På musikkfronten støttes lydklipp i det utbredte MP3-formatet, såvel som Microsofts mer plasseffektive WMA-format. Archos har dessverre utelatt støtte for både Apples AAC-format og det åpne formatet OGG.

Det er mulig å ta opp lyd via en analog lydkabel. Denne lagres imidlertid ikke i MP3, men i det over ti ganger så store WAV-formatet. Enheten kommer videre med en innebygget mikrofon som brukes til taleopptak.

Lagringskapasiteten strekker seg fra 20 GB til hele 100 GB, som er helt i toppsjiktet for bærbare dingser som denne. Slike kapasiteter skulle gjøre det mulig å lagre et titalls spillefilmer i høy kvalitet, såvel som flerfoldige timer med musikk og eventuelle andre filer man måtte ønske å ha med seg.

Man kan plugge til minnekort av typen CompactFlash, og det følger også med et adapter som gjør det mulig å bruke SD, MMC, SmartMedia og Memory Stick. Dette kan være hendig for å laste inn filer fra digitalkamera, MP3-spillere og andre enheter som bruker minnekort for lagring.

Archos har lagt ved ved en spesiell dokkingstasjon som brukes for å koble AV400 til TV-apparatet. Ved hjelp av denne kan man ta opp video direkte fra TV-sendinger, videokassetter, kabeldekodere og lignende.

Man har muligheten for å legge inn automatisk opptak av TV-programmer, og enheten finner selv frem rett kanal og tidspunkt på dekoderen. Og som litt ekstra krydder har man mulighet for å gå på Yahoo TV Guide på nettet og programmere inn opptak både uker og måneder i forveien.

Når man skal koble til PC-en bruker man USB-kabel. Det er selvsagt støtte for den nye USB 2.0-standarden, som sørger for at all overføring skjer i maksimal hastighet. Firewire støttes dessverre ikke.

Noen billig fornøyelse blir AV400-serien absolutt ikke. Ifølge Archos kan vi vente at 20 GB-versjonen vil ha en pris på rundt 5500 kroner, mens 80 GB-versjonen kan komme opp i over 8000 kroner her til lands.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen