TIPS: Lagre bilder fra nettleseren
Tips

Lagre bilder fra nettleseren

Slik lagrer du bildene så du kan dele dem eller bruke dem senere.

Det er enkelt å kopiere eller lagre bilder du finner på nettsider på mobilen.
Det er enkelt å kopiere eller lagre bilder du finner på nettsider på mobilen.

På en PC er det enkelt å lagre bilder du kommer over på nettet, ved å høyreklikke bildet og velge å lagre det til disk. Det er akkurat like lett å gjøre dette på en mobiltelefon.

iPhone: For å lagre et bilde du ser i nettleseren, trenger du bare å holde fingeren på bildet et par sekunder. Du får da opp to valg; Arkiver bilde og Kopier. Trykk Arkiver bilde for å lagre det. Bildet vil nå dukke opp i bildegalleriet, og har du skrudd på Bildestrøm vil det også dukke opp på andre iOS-enheter og eventuelt i iPhoto eller Aperture, hvis du har en Mac.

Vil du lime inn et bilde i en e-post du sender fra mobilen, trykker du Kopier på bildet i nettleseren før du går til E-postprogrammet og holder fingeren i tekstfeltet i e-posten et par sekunder og velger Lim inn.

Android: Hvordan det fungerer på Android-mobiler, kan variere litt avhengig av hvilken nettleser som ligger på telefonen og hvilke tilpasninger telefonprodusenten har gjort på toppen av standard Android. Men vanligvis fungerer det omtrent som på iPhone: Trykk et bilde og hold fingeren på bildet et par sekunder. Da får du vanligvis opp en rekke valg, hvor ett av valgene normalt vil være Lagre bilde eller lignende. En funksjon som mangler på mange Android-mobiler, er imidlertid mulighet for å kopiere bildet direkte, slik at du kan lime det inn i for eksempel en e-post.

Flere smarte tips

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen