Laget mobil spillefilm

Filmsnutter laget med mobiltelefoner har det siste året fått mye oppmerksomhet på kortfilmfestivaler verden over. Nå er også den første spillefilmen filmet med mobiltelefoner født.

Filmen, som har fått navnet SMS Sugar Man, er laget av den sørafrikanske regissøren Aryan Kaganof. Handlingen i filmen utspiller seg i Johannesburg, og forteller historien om en hallik og to luksusprostituerte i løpet av en nyttårsnatt.

Mens Hollywood-filmer ofte har et budsjett på hundrevis av millioner og skuespillerstaber på mange hundre mennesker, greide Kaganof å dra i land spillefilmen sin med tre skuespillere og et budsjett på en drøy million kroner. I tillegg brukte han åtte mobiltelefoner til filmingen som varte 11 dager.

Kaganof, som selv skaffet seg sin første mobiltelefon i fjor, skal visstnok ha blitt særdeles imponert over kvaliteten på filmen etter at den ble blåst opp til standard 35mm størrelse. I tillegg til at filmen skal vises på kinoer i Afrika, kan de som ønsker det få filmen tilsendt til mobiltelefonen i 30 minutters episoder.

Den afrikanske filmskaperen mener at filmen hans bidrar til å redde afrikansk filmindustri, nettopp fordi den kostet så lite å lage. Selv om det lages mange filmer i og om Afrika, har ikke afrikanere flest råd til å gå på kino for å se de dyre Hollywood-produksjonene.

- Vi ville lage en lavbudsjettsfilm med radikalt lavere budsjett enn andre filmer, for å vise at hvem som helst kan klare dette. Det er mange mennesker i Afrika som ønsker å lage filmer men som ikke har råd, sier produsenten av SMS Sugar Man, Michelle Wheatley, til Cnet.

(Kilde: IT-avisen, Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen