Laget verdens minste fisheyekamera
(Bilde: Greg Dash, All Rights Reserved)

Laget verdens minste fisheyekamera

Noen ganger må man bare ta saken i egne hender.

Den 25 år gamle studenten Greg Dash var på jakt etter et kamera som kunne ta kule fisheye-bilder uten at hverken kameraet eller objektivet kostet skjorta. Etter å ha lett litt rundt på internett oppdaget han at det ikke fantes noe slikt på markedet, og i ren Petter Smart-stil bestemte han seg like godt for å lage sitt eget kamera.

Les også: Byggget kamera av Lego

Resultatet ble en liten speilrefleksminiatyr med bildebrikke fra et gammelt kamera. Objektivet er visstnok et gammelt utkikksglass som man ofte ser på leilighetsdører, som brukes når man vil se hvem som står på andre siden av døren. Selve kameraet er ikke større enn 4 cm bredt og 2 cm høyt, og i alt er kameraet bare utstyrt med to enkle knapper. Noen LCD-skjerm kan man se langt etter, så bildene må komponeres relativt etter øyemål.

Muligens verdens minste fisheye-kamera.
Muligens verdens minste fisheye-kamera.Foto: Greg Dash, All Rights Reserved

Selv om kameraet fremstår som en litt enkel modell, er det ingenting å si på funksjonene. Dash har nemlig programmert inn mulighet for timelapse-fotografering, og ønsker man å ta opp video i full-HD kvalitet er dette også mulig med kameraet. Det hele fanges opp av en liten bildebrikke på 12 megapiklser.

Et bilde tatt med det lille kameraet.
Et bilde tatt med det lille kameraet.Foto: Greg Dash, All Rights Reserved

Kameraet, som bærer navnet "Little Cyclops" etter gresk mytologi, har fått massiv oppmerksomhet de siste dagene. Etter at Dash viste frem modellen til noen venner, ble han overtalt til å prøve å samle inn penger for å sette kameraet i produksjon. Responsen har vært fantastisk, og etter et par dager hadde kameraet samlet inn over 100 000 amerikanske dollar gjennom innsamlingssiden.

Les også: GUIDE: Timelapse-fotografering

I første omgang skal kameraet produseres i 1000 eksemplarer, og Dash selv har ingen spesiell interesse av å få kameraet masseprodusert. Han er nemlig mer enn nok opptatt av å fullføre doktorgraden sin ved University of Aberystwyth i Wales.

Vil du lære mer om det lille kameraet? Ta en titt på videoen under:

Les også: Bygg ditt eget pinholekamera

Kilder:
www.cnn.com
www.thephoblographer.com
www.indiegogo.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen