Laget sin egen strømmepinne med Firefox

Laget sin egen strømmepinne med Firefox

Bilde av en mystisk dongel ble postet på Twitter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Et produkt som har fått mye oppmerksomhet er Google Chromecast. Den lille dongelen gjør det svært enkelt å overføre innhold fra for eksempel en PC til TV-en, samtidig som prisen er lav. Nå kan ting tyde på at den er i ferd med å få en konkurrent, melder Gigaom.

Christian Heilmann, en utvikler hos Mozilla, postet nemlig et bilde på Twitter som viser en hvit dongel, hvorpå han skriver at «En helt åpen prototype av en TV-sender som kjører FirefoxOS».

Trådløs overføring

Bildet viser en hvit dongel med HDMI-kontakt i den ene enden, noe som gir grunn for å tro at det er snakk om et tilsvarende produkt som Google Chromecast og Roku – altså en enhet for trådløs overføring av video. 

Om dette stemmer har utvikleren utnyttet FirefoxOS på et vis som lar enheten sende over innhold på samme måte som Chromecast. I artikkelen til Gigaom er det lagt ved en video, der det nye systemet blir testet. 

Ut i fra videoen er det tydelig at det er snakk om en tidlig betaversjon, der det blant annet må klikkes på et Chromecast-ikon for å koble til den nye dongelen. 

Skal vi tro nettsiden vil Mozillas alternativ komme helt uten restriksjoner, med andre ord vil den være enda mer altetende enn hva Googles Chromecast er i dag. 

Langt i fra bekreftet

Enn så lenge er det alt vi vet om den eventuelle konkurrenten. Det skal etter alt å dømme kun være ytterst få utviklere som jobber med produktet, og skal vi tro uttalelsen fra Mozilla selv overfor Gigaom, er det ikke selskapet selv som står bak. 

– Firefox OS er en åpen plattform fritt tilgjengelig for enhver bedrift å bygge på toppen av, uten restriksjoner. Dette betyr at selskaper kan eksperimentere med ulike formfaktorer som kjører Firefox OS, heter det i uttalelsen til Mozilla. 

Dermed kan ting tyde på at de ikke direkte står bak denne eventuelle Chromecast-konkurrenten, men muligheten for slike produkter ligger helt klart der. 

Enn så lenge må vi smøre oss med tålmodighet.
Har du en Chromecast kan sjekke ut disse fem tipsene » (Ekstra)

(Kilder: Gigaom, Twitter)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen