Slik ser Samsungs nye lydplanke ut.
Slik ser Samsungs nye lydplanke ut. (Bilde: Samsung)

Laget egen lydplanke til den nye TV-trenden

Samsung slipper buet lydplanke.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sammen med 4K-teknologien og OLED-panelene er også det nye, kurvede TV-designet noe som for alvor har begynt å gjøre seg gjeldende på TV-fronten, og flere nye TV-modeller har sågar slått alle teknologiene sammen.

I en pressemelding drar Samsung sløret av det de kaller verdens første lydplanke spesifikt bygget for kurvede TV-er. Produktet skal vises frem under den kommende IFA-messen i Berlin senere denne uken.

Foto: Samsung

Lanserer kurvet lydtilbehør

Det kurvede designet på TV-ene er blant annet ment å gi en bedre innsynsvinkel ved at en større del av skjermflaten til enhver tid er vendt mot seeren, samt å gi en mer «kino-aktig» TV-opplevelse. I tillegg skal forskere ha konkludert med at seere rett og slett oppfatter kurvede TV-er som mer estetisk tiltalende.

Det spesielle med lydplanken Samsung np har lansert er altså at den er buet og dermed fungerer som et desigmessig velegnet tilbehør til kurvede TV-er. Produktet skal passe med selskapets kurvede TV-modeller på 55 og 65 tommer, og har samme krumningsradius som TV-ene, det vil si 4,2 meter.

Monteres under TV-en

Lydplanken er laget for å monteres under TV-en, og kan dermed både henge på undersiden dersom TV-en er veggmontert eller fungere som en erstatning for TV-ens fot. Lydplanken er 4,2 centimeter tykk og har en overflate i børstet aluminium.

Samsung opplyserer videre om at det nye produktet har støtte for 8.1-kanals surroundlyd. Lydplanken selv byr på tre innebygde høyttalere. For mer teknisk informasjon, og eventuell lanseringsdato og pris, må vi nok vente til IFA-messen, som altså går av stabelen om kort tid. Der er vi på plass, og vil følge Samsungs lanseringer.

Oppdatering: I en fersk pressemelding har Samsung opplyst at lydplanken skal lanseres i oktober, og at den anbefalte utsalgsprisen i Norge blir 6500 kroner.

Nå kan du få fremtidens kinolyd i stuen din: Dolby Atmos er i ferd med ta steget ut av kinosalen og inn i hjemmet (Ekstra) »

(Via Übergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen