Lager "tapet" for blokkering av Wi-Fi-signaler

"Tapetet" er utviklet av det britiske selskapet BAE Systems og tar i bruk FSS-matter (Frequency Selective Surface). Dette materialet er blant annet brukt for å gjøre B2 Stealth-bombere "usynlige" for radar.

Det finnes andre materialer og løsninger for å blokkere trådløse signaler, men det spesielle med FSS-mattene er at disse konstrueres for å blokkere bestemte frekvenser. I dette tilfellet er FSS-mattene konstruert for å blokkere signaler i intervallet 2,4 GHz til 5 GHz, som benyttes av trådløse nettverk med 802.11a, -b og -g-standarden. Derfor vil for eksempel signaler i 1800 MHz-båndet ikke blokkeres, slik at mobiltelefoner fortsatt vil kunne brukes fritt.

FSS-mattene er laget av PCB-plastikk. Plastikken dekkes med en tynn kobberfilm som etses på en bestemt måte for å filtrere bestemte frekvenser. Mattene er transparente og har en tykkelse på mellom 50 og 100 micron tykke (micron = 1 milliontedel av en meter, red. anm.). De kan derfor lett festes på en rekke ulike underlag, inklusive vinduer.

Hensikten med det nye materialet er å øke sikkerheten ved bruk av trådløse nettverk. I tillegg kan mattene brukes for hindre interferens mellom ulike trådløse nettverk, noe som blir mer og mer aktuelt etter hvert som antallet trådløse nettverk øker.

Kevin Mitchell ved BAEs Advanced Technology Centre (ATC) sier at målet er en fornuftig pris som også vil gjøre mattene tilgjengelige for hjemmebrukere. Det gjenstår å se hva som menes med en "fornuftig" pris. Når mattene vil være tilgjengelige for salg har vi per dags dato ingen opplysninger om.

(Kilder: The Register, Infosecurity, Silicon.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen