Lager robust Atom-maskin for helsevesenet

Mobile Clinical Assistant (MCA) er Intels betegnelse på bærbare datamaskiner spesielt rettet mot helsevesenet. Panasonic lanserer nå verdens første MCA med en Intel Atom-prosessor under dekselet, ved navnet Toughbook CF-H1.

Maskinen er utviklet i samarbeid med kunder i helsevesenet, og har et sett med spesifikasjoner og programvare som er satt sammen med tanke på blant annet føring av medisinske journaler, administrasjon av medisiner og pasientidentifisering.

Den kan lese av strekkoder og RFID-brikker, ta bilder, og for sikkerhetens skyld har den også smartkort-støtte og fingeravtrykksleser.

Av navnet går det frem at denne maskinen skal tåle en trøkk. Panasonic oppgir at den ikke skal ha problemer med kraftige vibrasjoner, luftfuktighet, store høyde- og temperaturforskjeller, vann, regn, støv og fall fra 90cm. Selv med en slik grad av beskyttelse og et praktisk bærehåndtak havner vekten på cirka 1,5kg.

Toughbook-MCAen er også verdens først viftefrie MCA, noe som skal være en stor fordel i sykehusmiljøer med smittefare. Maskinen er helt lukket, og kan enkelt desinfiseres, noe programvaren også minner brukeren på å gjøre.

Øvrige spesifikasjoner:

  • Trådløst nettverk: 802.11a/b/g/n og Bluetooth 2.0, Gobi-støtte
  • Batteritid: 6 timer (dobbelt sett batterier)
  • 2 megapixel-kamera

Ytterligere spesifikasjoner og pris er ikke kjent, men den kommer ifølge Panasonic på markedet i løpet av desember.

(Kilde: NTB, Panasonic)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen