Mannen bak Doom-serien har troen på Iphone. (Bilde: Apple)

Lager rå grafikk til Iphone

John Carmack

John Carmack er en av stifterne av Id Software, som blant annet står bak Wolfenstein 3D, Doom og Quake. Han regnes også som en av hjørnesteinene i utviklingen av skytespill i førstepersons-perspektiv.
Carmack
er kjent for å lage grafikkmotororer som virkelig gir maskinvareprodusentene noe å bryne seg på.

Skaperen av stortitlene Quake, Doom og Wolfenstein 3D, John Carmack, har fått øynene opp for Apples Iphone. Han legger ikke skjul på at han er begeistret for telefonen, og kan avsløre at det er en tungvekter av et Iphone-spill på arbeidsbenken.

– Iphone er i den samme sjangeren som Xbox og Playstaytion 2 når det kommer til ytelse. Den har ikke like bra grafikk, men til gjengjeld mye mer arbeidsminne. Det kunne fint blitt brukt ti millioner dollar på å lage et Iphone-spill, men markedet er ikke helt klart for det ennå, sier Carmack i et intervju med Forbes.

Vil utnytte potensialet i Iphone til det fulle

Han forteller videre at ID Software har en tittel de skal utvikle helt eksklusivt for Apples mobiltelefon. Han vil ikke gå i detalj, men lover at det blir en grafikkmessig "tour de force". Med tanke på at Carmack er kjent for å nærmest tvinge skjermkortprodusentene til å lage kraftigere skjermkort med grafikkmotorene sine, er dette en uttalelse det lukter lovende av.

ID-sjef Anna Kang, kan avsløre at spillet vil være basert på en av de gamle stortitlene. Mest sannsynlig snakker vi om enten Wolfenstein, Quake eller Doom. Når spillet vil være ferdig er foreløpig uvisst.

(Kilder: Forbes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen