Lager ny 3D-plattform

I forrige uke gikk grafikkprodusenten Nvidia inn i et samarbeid med det finske selskapet Hybrid Graphics. Sammen skal de utvikle en helt ny plattform for utvikling av 3D-teknikk for mobiltelefoner.

I følge Digi.no går samarbeidet ut på å kombinere Hybrid Graphics M3G-løsning med Nvidas GeForce-familie. GeForce er en serie grafikkprosessorer for håndsett. Nvidia vil også videreutvikle sitt verktøysett beregnet på utviklere av programvare.

Resultatet skal bli en sømløs 3D-plattform som skal være enklere å benytte enn dagens ulike maskin- og programvare.

Finske Hybrid Graphics er en selvstendig utvikler av grafikkteknologi for forbrukerelektronikk, og ble stiftet i 1994. Frem til 2002 var selskapet mest kjent for sin middelvare til dataspill. Etter dette skiftet Hybrid Graphics imidlertid fokus, og jobber nå med å utvikle grafikkteknologi for trådløse enheter. Nvidia er produsent av grafikkprosessorer, grafikkort og kommunikasjonsutstyr for PC-er og spillkonsoller, og har sine hovedkontorer i California i USA.

Det er forøvrig ikke bare Nvidia og Hybrid Graphics som . I april i år annonserte ATI at de har utviklet tre nye grafikkbrikker til mobiltelefoner. Disse brikkene skal gjøre mobilspill like detaljerte som tidlige spillkonsoller.

Dermed ser det ut som om de store grafikk-gigantene vil stange mot hverandre også i mobilmarkedet, slik de allerede gjør når det gjelder datamaskiner, bærbare og håndholdte enheter.

(Kilde: Digi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen