(Bilde: Illustrasjon: Istockphoto)

Lager mobiler av nøtteskall

Miljø er stadig, om enn ikke like mye hos alle, i fokus hos mobilprodusentene. Selskapet NEC har lagt ressurser i å finne ut hvordan man kan lage mer miljøvennlige mobiler, og nå har det resultert i en helt ny type "biologisk" plastikk.

Plastikken består av 70 prosent organisk materiale, og en av hovedingrediensene er cellulose. I prosessen med å lage plastikken, blandes cellulosen med noe som heter cardanol. Dette er et stoff som mer eller mindre utgjør hovedingrediensen i skallene til cashewnøtter.

Siden skallene til cashewnøtter ikke brukes til spesielt mye annet i industrien, er det snakk om god bruk av biprodukter i landbruket

Fordelen med den nye bioplastikken til NEC er at den ikke inneholder store mengder oljebaserte tilleggsstoffer, slik andre typer bioplastikk gjør, skriver Cellular News.

NEC vil etter sigende fortsette forskningsarbeidet for å finne stadig flere måter å gjøre teknologi mer miljøvennlig på. Den nye bioplastikken forventes å være klar til kommersiell bruk om en tre års tid.

(Kilde: Cellular News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen