Lager energi av søpla

Lager energi av søpla

Det kommer stadige nye metoder for alternativ energi, men denne generatoren har en spesielt kjekk ekstrafunksjon. Ikke bare produserer den strøm, den tar også hånd om unyttig søppel.

Ikke kresen

Det er Cnet som skriver om den bærbare generatoren som omdanner søppel til strøm.

Vidunderet har fått det spesielle navnet Tactical Biorefinery og skal kunne produsere rundt 90 prosent mer energi enn den bruker.

Den kalles bærbar, men er egentlig på størrelse med en liten van. Den bruker diesel som drivstoff, og den skal være nesten likegyldig til hva slags søppel den forbrenner. Både plast, papir, tre og matavfall gjør susen.

Mens matavfallet blir omgjort til etanol, blir annen søppel konvertert til propangass og metan.

For militæret

Den originale generatoren er egentlig laget for det amerikanske militæret, men utviklerne tror den også vil ha andre interessante markeder. I ulike nødssituasjoner og katastrofer kan for eksempel en slik strømgenerator være nyttig.

Det er forskere ved Purdue University i Indiana i USA som står bak oppfinnelsen. De mener systemet kan minke de potensielle farene militæret kan støte på når de må transportere drivstoff og avfall.

For militæret er det også viktig å ikke legge igjen avslørende spor som søppel.

- Dette er en veldig lovende teknologi som skal være klar til bruk i militæret om svært kort tid, sier professor Michael Ladisch som leder prosjektet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen