(Bilde: Montasje: Microsoft, Hardware.no, iStock/19875090, iStock/20128351)

Lager Microsoft en egen TV-plattform?

Selskapet leter etter de rette folkene til å gjøre jobben.

Microsoft hviler ikke på sine laurbær etter utgivelsen av Windows 8. Ifølge stillingsutlysninger på Microsoft.com, er det amerikanske selskapet antakelig i gang med utviklingen av en ny, nettbasert TV-plattform.

Selskapet søker etter programutviklere for «Cloud TV», som vil høre til under den nye avdelingen for «Interactive Entertainment Business » (interaktiv underholdning) hos Microsoft. Det er derfor sannsynlig at den nye tjenesten eventuelt dukker opp på Microsofts Xbox-konsoll i framtiden.

Har du det som trengs?

Stillingsannonsene leter etter programmerere med erfaring innen HTML5, CSS3, JavaScript og jQuery. Den nye, potensielle plattformen ser også ut til å være rettet mot både mobile og stasjonære enheter, ettersom iOS, Android, Windows 8 og Windows RT er andre felter Microsoft ønsker at du har erfaring med.

En egen TV- eller videoløsning fra Microsoft kan være et trekk i den stadig økende konkurransen i markedet, der spesielt aktører som Netflix og HBO Nordic gjør seg gjeldende i Norge.

Eget økosystem

En egen TV-tjeneste kan også være et grep for å forbedre Microsofts økosystem med programvare og maskinvare, i likhet med Apples integrerte opplegg på tvers av flere forskjellige duppeditter.

Et annet steg selskapet har foretatt nylig, er å lansere egne Windows 8-nettbrett.

Uansett hva bakgrunnen for den nye plattformen er, blir det spennende å se hvordan Microsoft kommer til å møte utfordringene i et marked i stadig endring.

(Kilde: LiveSide)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen