Lager knøttliten SSD til droner
(Bilde: Apacer / Shutterstock)

Lager knøttliten SSD til droner

Minnet skal tåle både ekstreme temperaturer og juling.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apacer er en av de største produsentene av SSD-er til industriell bruk, og de går nå nye veier ved å utvikle en knøttliten SSD som virkelig skal tåle juling. Selv om det skal være snakk om en skikkelig tøffing, er den lille lagringsenheten ikke stort større en tommelneglen din. 

Bakgrunnen for Apacer nå velger å lansere den lille sjarmøren, er ifølge selskapet selv en økende etterspørsel etter lagringsplass som kan brukes i blant annet droner. Ved å få mer minne kan det for eksempel tas flere bilder før lagringsmediet ombord i de ubemannede flyene er fullt.

Må tåle en skikkelig støyt 

Den nye SSD-en fra Apacer har fått navnet the μSDC-M Plus, og er altså meget liten av størrelse. Nærmere bestemt måler den kun 16 x 20 x 1,4 millimeter, altså mindre enn et norsk kronestykke.

Siden the μSDC-M Plus er utviklet med tanke på å kunne brukes av blant annet droner, må den også takle mye risting og varierende temperaturer. Her oppgir produsenten at μSDC-M Plus skal være kapabel til å fungere fra minus 40 grader og opp til en hete på 85 grader pluss.

Samtidig har den også støtte for produksjonsteknikken SMT, som betyr at enheten kan leveres til fabrikker på store spoler, og skytes ned på kretskort i en rasende fart.

Klemmer ut hyggelig hastigheter

En av grunnene til at Apacer klarer å samle hele 64 GB med lagringsplass på mini-SSD-en, er at selskapet bruker såkalt BGA156-pakketeknologi. Det betyr at alle komponentene, inkludert kontrolleren, er plassert på en og samme chip. 

For å kunne ta unna for en eventuell bildestrøm fra kamera eller lignende, kan the μSDC-M Plus lese med en hastighet på opp mot 510 MB per sekund, hvilket selv i vanlige 2,5- tommers SSD-er er nokså solid.

Som grensesitt kan du etter alt å dømme bruke the μSDC-M Plus med vanlig SATA 3, hvilket betyr at selve tilkoblingen langt på vei må være like stor som selve SSD-en. Droner er flittig i bruk av det amerikanske militæret, men Apacer peker også på andre bruksområder. Blant annet kan slike droner brukes til å kontrollere oljeledninger, overvåkning av flytrafikk og andre kommersielle områder. 

Prisen på the μSDC-M Plus er ikke kjent, men ifølge pressemeldinger er de første eksemplarene allerede på vei til test hos utvalgte kunder. 

Vi er i gang med å ta livet av en haug SSD-er:
Her kan du lese del 1 av vårt nye SSD-maraton (Ekstra) »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen