Nå har de laget hologramskjermene
(Bilde: YouTube)

Nå har de laget hologramskjermene

Fremtidsteknologien kommer stadig nærmere.

Det har gått en stund siden vi sist meldte om eksperimentelle og alternative grensensnitt, etter at vi i fjor blant annet skrev om et Microsoft-konsept hvor du kan «kjenne» virtuelle objekter fysisk og et japansk «hologram-grensesnitt».

Nå bringer nettstedet Slashgear nyheten om en ny løsning for interaksjon med virtuelle objekter, denne gangen fra forskere ved universitetet i Bristol i England.

Bruker tåkemaskin

Det de britiske forskerne har funnet opp er et apparat de har kalt «MisTable». Som navnet antyder er det snakk om en innretning som rett og slett bruker tåke til å danne et tredimensjonalt grensesnitt hvor du kan manipulere og flytte rundt på virtuelle objekter.

Oppsettet består i hovedsak av en horisontal bordflate med «tåke-skjermer» på to av sidene som genereres av en tåkemaskin og en distribusjonsmekanisme plassert under bordplaten. I tillegg benytter apparatet bevegelsessensorer og projektorer.

Tåkeskjermene fungerer som personlige skjermer for hver av de opptil to samtidige brukerne, som fritt kan overføre virtuelle objekter mellom skjermene og den horisontale flaten.

Enkelt samarbeid

Objektene kan også utveksles fritt via bordflaten, og siden tåkeskjermene er gjennomsiktige er aktiviteten til hver av brukerne hele tiden fullstendig synlig for den andre. Alt dette skal legge til rette for enkel veksling mellom individuelt arbeid og gruppearbeid.

I demonstrasjonsvideoen, som er lagt ut på nettstedet YouTube, kan man også hvordan det er mulig å bruke fingrene som markører på tåkeskjermene til å for eksempel dreie rundt på tredimensjonale bilder som projiseres på tåkeskjermene.

Det er uvisst akkurat hva forskerne ser for seg at MisTable skal brukes til, men det ser i utgangspunktet ut til å være rettet mot bedrifter, og er tilsynelatende noe upraktisk å anvende i underholdningsøyemed i sin nåværende form. Mer informasjon finner du hos universitetet i Bristol, og i demonstrasjonsvideoen under.

Skype vil kanskje bli brukt til nye former for kommunikasjon:
Microsoft jobber visstnok med hologramfunksjon til programmet »

(Kilde: SlashGear)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen