Lager fysisk «bankkort» for Bitcoin
Teknofil
(Bilde: Bluenio)

Lager fysisk «bankkort» for Bitcoin

Men «nio Card» er så mye mer.

Noen flittige briter har kommet opp med ideen om «nio Card», en kortaktig dings som blant annet varsler om du glemmer igjen telefonen, lagrer passord for deg og sist, men ikke minst, er et fysisk betalingsmiddel for den digitale valutaen Bitcoin.

Nio-kortet kalles følgelig for «verdens første smartkort for Bitcoin-betaling», og inneholder teknologier som NFC og Bluetooth 4.0. Den opprinnelige tanken bak kortet, som det er plass til i lommeboka, var å lage en varslingsmetode hvis du gikk fra smarttelefonen din, men mulighetene er langt bredere enn som så.

Mange bruksområder

Hittil har gjengen bak oppfinnelsen, Bluenio, lansert ni apper som du kan bruke sammen med smartkortet. Påminnelser, sporing, varsler, lås og safe er blant det du hittil kan få til med kortet, som altså er trygt i bruk siden det krever at akkurat mobilen din er i nærheten. Hvis det blir borte eller stjålet, forblir altså informasjonen trygg – så lenge tyven eventuelt ikke har telefonen din også.

Bitcoin er altså et satsingsområde for Bluenio, og de har vært i samtaler med banker om å erstatte bankkort for vanlige penger – og altså som et fysisk betalingsverktøy for Bitcoin.

nio Card er til stede på Kickstarter, hvor Bluenio forsøker å samle inn 35 000 pund (350 000 kroner) for å realisere produktet.

Lær mer:
Hva er Bitcoin? »

(Kilde: Pocket-lint)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen