Nå blir det enkelt å sladde objekter i YouTube.
Nå blir det enkelt å sladde objekter i YouTube. (Bilde: YouTube)

Så lett er det å sensurere innholdet ditt på YouTube-videoer

Google har laget nytt verktøy som sensurer innhold med et par tastetrykk.

Google-eide YouTube ligger ikke på latsiden når det gjelder å introdusere nye funksjoner, og nå har de som beskjeftiger seg med å lage videoer fått et nytt og potensielt nyttig leketøy å benytte seg av. Det melder tjenesten på sin offisielle blogg.

Det YouTube har lansert er en ny funksjon for «sladding» av innhold i videoene. Tjenesten har riktignok en sladdefunksjon fra før, men nyheten er at denne har blitt mye bedre.

Sladder bevegelige objekter

Forbedringen består i at innholdsprodusenter nå kan sladde alle mulige objekter i videoen, også dem som er i bevegelse. Det betyr at det blir lettere å for eksempel sensurere sensitiv informasjon, som bilskilt eller personer du ikke vil avsløre identiteten til.

Foto: YouTube

Det nye verktøyet lar deg sensurere objektene gjennom hele videoen og benyttes altså i sin helhet inne i selve YouTube-tjenesten. 

Enkel i bruk

Det hele fungerer ved at man velger hvilken video du skal bruke verktøyet i, og deretter tegner man en boks rundt det som vil sladde. Ved hjelp av en ny teknologi utviklet av Googles kloke hoder vil så sladden følge objektet automatisk.

Du kan også låse sladden på ett fast sted, i tillegg til å flytte den fritt i løpet av videoen og velge når den skal starte og stoppe. Mer informasjon om hvordan det hele fungerer finner du på YouTube-bloggen for innholdsprodusenter

Her er et annet Google-produkt som trolig snart skal endres: Android kan miste app-menyen »

(Vie The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen