Lager Apple nye øreplugger?
Teknofil

Lager Apple nye øreplugger?

Nye «EarPods» skal kunne registrere vibrasjoner i kjevebeinet.

I 2012 viste Apple stolt frem sine nye øreplugger, EarPod, som kunne by på kraftigere lyd og bedre komfort, ifølge selskapet selv.

Nå har det dukket opp en ny patentsøknad fra Apple som tyder på at de jobber med en oppgradert versjon av pluggene. 

Registerer vibrasjoner

Ifølge patentsøknaden hos USPTO står det beskrevet at de nye ørepluggene vil ha innebygd aksellerometer, som kan registrere vibrasjoner i kjevebeinet til bæreren.

Denne funksjonen skal kunne brukes for å bare aktivere mikrofonen når den trengs, slik at den vanligvis kan være skrudd av og spare strøm. 

Doble mikrofoner

En annen detalj i patentsøknaden nevner en slags aktiv støykansellering i ørepluggene, som skal gjøre det lettere for mikrofonene å plukke opp stemmen din. Hver øreplugg skal angivelig være utstyrt med to mikrofoner, som tar opp både bakgrunnsstøy og stemmen din, for å enklere kunne separere de to. På denne måten kan den isolere stemmen din enklere, og dermed gjøre den stemmestyrte tjenesten Siri mye mer nøyaktig. 

Ingenting av dette er selvfølgelig bekreftet av Apple, og all informasjon kommer fra en patentsøknad hos det amerikanske patentkontoret USPTO. Det kan hende vi vil få mer informasjon på Apples utviklerkonferanse WWDC, som går av stabelen den 2. juni i år. 

Mange venter i spenning på Apples nye telefon: 
Slik kan iPhone 6 se ut »

(Kilde: Pocket Lint)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen