Sjekk «Torshammeren» kun én mann kan løfte
Teknofil
(Bilde: Sufficiently Advanced / YouTube)

Sjekk «Torshammeren» kun én mann kan løfte

Elektromagnet og fingeravtrykkleser var alt som skulle til.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Med mindre du har tilbragt dette tiåret som en komplett kulturignoramus, har du naturligvis fått med deg litt av det som har foregått i Hollywood og Marvel-universet. Der har de blant annet pustet nytt liv i vår hjemlige tordengud Tor – eller Thor som han heter «over there».

I filmen med den spenstige tittelen Thor fra 2011 er det en sekvens der vår helts hammer faller til jorden, og denne hammeren er det naturligvis bare den rettmessige eieren som kan løfte.

Men det forhindrer naturligvis ikke den amerikanske lokalbefolkningen i å prøve – med komisk resultat. Det samme spetakkelet fikk vi i Avengers: Age of Ultron.

Og nå har selvfølgelig en helt vanlig person lagd sin egen variant av Mjølner, som bare han kan løfte. I hvert fall når den står på et tungt metallobjekt.

Biometrisk triks

«Hammeren» til den amerikanske elektroingeniøren Allen Pan er nemlig snekret sammen av en elektromagnet fra en mikrobølgeovn, en fingeravtrykkleser, fire fete batterier og en Arduino Pro Mini til å ta seg av logikken. I dette tilfellet er det ikke mer hokus pokus enn at elektromagneten kan slås av og på med fingeravtrykkleseren på håndtaket.

Og siden det bare er oppfinnerens fingeravtrykk som er på «godkjent»-lista, er det da kun vedkommende som kan slå av magneten og løfte hammeren når den sitter fast i noe virkelig tungt.

I likhet med hollywoodfilmene kan dette by på noen artige scener når tilfeldig forbipasserende ønsker å prøve seg – inkludert jenter og damer, noe som i et øyeblikk fikk oss til å lure på om vår venn faktisk hadde klart å finne opp en damemagnet.

Det er i det minste ikke lenge igjen til Halloween, og er ikke dette et «trick», så vet ikke vi.

Mer Hammertime:
Bygde Tors hammer på 80 000 volt >>>

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen