Kabelen ser ut som en helt vanlig lightning-ladekabel, men på innsiden skjuler det seg spesialtilpasset maskinvare som er laget for å ta over en datamaskin.
Kabelen ser ut som en helt vanlig lightning-ladekabel, men på innsiden skjuler det seg spesialtilpasset maskinvare som er laget for å ta over en datamaskin. (Foto: MG)

Dette er ikke en vanlig ladekabel. På innsiden skjuler det seg hackerverktøy som kan ta over en PC

En amerikansk sikkerhetsekspert med kallenavnet «MG» viste nylig frem en hel spesiell ladekabel under årets hackerkonferanse Def Con. 

Kabelen ser ut som en helt vanlig lightningkabel du vanligvis bruker for å lade opp iPhonen din med. Den fungerer til og med som en vanlig ladekabel hvis du plugger den i en strømkontakt eller en PC. Men MG har klart å modifisere kabelen ved å installere flere komponenter på innsiden av kabelen, slik at den fungerer som et hackerverktøy som kan ta over en datamaskin den kobles til. 

– Det ser ut som en vanlig kabel og fungerer akkurat som en også. Selv ikke datamaskinen du kobler den til vil merke noen forskjell. Helt til jeg, som en angriper, trådløst kan ta kontroll over kabelen, forklarer MG til nettstedet Motherboard, som fikk demonstrert kabelen på Def Con.

Kan fjernstyre datamaskinen

Med kabelen koblet til en datamaskin oppretter den et eget WiFi-nett. Angriperen kan koble seg på nettet og deretter til kabelens «kontrollpanel», via en mobiltelefon. Derfra kan han gjøre alt slags ugagn, som å åpne maskinens terminal og starte en rekke verktøy på maskinen.

– Det er som å sitte med tastaturet og musen til offeret, uten å faktisk være der, sier MG til Motherboard. 

I en video han har lagt ut på Twitter demonstrerer han hvordan kabelen fungerer: 

 

Vil selge til politiet

Kabelen har fått navnet O.MG Cable, og samtlige blir håndlaget av MG. I skrivende stund selger ham én og én kabel til interesserte for 200 dollar, men sier målet er å kunne produsere dem i større kvanta til en lavere pris, og selge dem til sikkerhetsinstanser, som politi og sikkerhetsselskaper. 

Hacking på oppdrat fra selskaper kan gi mye penger:
Klarte å hacke Tesla Model 3 - Vant bilen og enorme pengesummer »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen