Med denne masken lurte Forbes flere telefoner til å låse seg opp.
Med denne masken lurte Forbes flere telefoner til å låse seg opp. (Foto: Skjermdump fra Forbes)

Lagde 3D-maske for å lure ansiktsgjenkjenning – bare iPhone besto testen


I en test utført av Forbes, var det kun Apple iPhone X som ikke lot seg lure av en 3D-skrevet maske. 

Stadig flere mobiltelefoner kan låses opp ved at du ser på mobilen mens den skanner ansiktet ditt. Såkalt ansiktsgjenkjenning skal etter hvert kunne brukes for å logge på blant annet banktjenester eller handle på nett. 

Men det viser seg at ikke alle disse låsene er like sikre. 

3D-printet ansikt

Masken er for all del lik Brewster. Men man ser likevel at det er en maske. Foto: Skjermdump fra Forbes

Thomas Brewster i Forbes fikk nemlig laget en kopi av ansiktet sitt, ved hjelp av et britisk selskap som spesialiserer seg på 3D-løsninger. Masken kostet 300 pund, eller om lag 3200 norske kroner. 

Videoen på Forbes sine nettsider avslører at masken har mange likhetstrekk med Brewster, men likevel kan du enkelt se at det ikke er en ekte person. Blant annet er øynene langt fra naturtro – samt at både hud og hår er matte i fargene. 

Likevel viser det seg at spesielt Android-telefoner lot seg lure av den tredimensjonelle masken. 

OnePlus dårligst

I testen er det totalt fem telefoner som er med. Apple iPhone X, LG G7 ThinQ, Samsung S9, Samsung Note 8 og OnePlus 6. Og det er sistnevnte som kommer dårligst ut. 

Telefonen fra OnePlus låser seg opp med en gang selv i kraftig hvit lys. Det skal angivelig være vanskeligere å lure disse låsene desto kraftigere lyset er i rommet du befinner deg. 

Samsung sin S9-modell er litt mer vrien, hvor de må prøve flere ulike vinkler før den aksepterer masken. Da står telefonen etter hva vi erfarer i standardmodus for hvor raskt den skal låse seg opp. 

Det finnes nemlig ulike justeringer du kan gjøre for hvor raskt telefonen skal låse seg opp. Vil du at den skal låse seg opp raskest mulig, gjør dette telefonen mindre sikker. 

Med det sikreste valget lar ikke Note 8-modellen seg lure i det kraftige lyset, men dette endrer seg når de skifter til et varmere lys. Da låses telefonen opp selv med det som skulle vært det sikreste valget. 

iPhone lot seg ikke lure

Den eneste Android-baserte telefonen som ikke lot seg lure – for det meste – var LGs G7-modell. Riktignok klarte Forbes til slutt å lure denne også, ved å bruke justere den til den raskeste gjenkjennelsen og et varmt lys. 

Den eneste telefonen som ikke lot seg lure uansett lysforhold var iPhone X-modellen. Apple fikk mye tyn i starten, hvor noen blant annet klarte å lure systemet med maske som også var 3D-printet

Men siden den gang virker det altså som Apple har fått valuta for pengene de har lagt i funksjonen. 

Lyst på ny iPhone? 
Sjekk vår test av den nyeste toppmodellen fra Apple »

(Kilde: Forbes

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen