Lag skjermdump på iPhone

Lag skjermdump på iPhone

Denne tastekombinasjonen bør du kunne.

Dagens triks

Vi plukker ut ett smart triks hver dag, som gjør at du får enda større utbytte av mobiltelefonen eller nettbrettet ditt.

Har du et smart tips du vil dele med leserne? Send en e-post til kurt@tek.no.

Av og til kan det være nyttig å lagre skjermbildet du ser på mobilskjermen. På iPhone er dette lettere enn på de fleste andre mobiltelefoner. Slik gjør du det:

  • Trykk inn Hjem-knappen (den store runde nederst på telefonen) og Av/på-knappen samtidig. Du må trykke inn begge raskt samtidig for at det skal fungere
  • Du vil høre en "knipselyd" på samme måte som når du tar et bilde med kameraet. Skjermbildet vil lagres sammen med de øvrige bildene du har på telefonen din.

For å overføre skjermbildene til pc-en, kan du enten velge bildet og trykke delingsknappen nederst til venstre på skjermen og for eksempel sende bildet per e-post, eller du kan koble iPhone-en til pc-en med en USB-kabel. Kobler du til med USB, kan bildene synkroniseres over til pc-en ved hjelp av iTunes – eller du kan hente dem frem via Windows Utforsker.

På Mac kan du bruke det medfølgende programmet Image Capture for å overføre de bildene du vil ha fra telefonen til Mac-en. En siste metode hvis du har Mac er å skru på "bildestrøm" på både telefonen og i iPhoto. Da dukker både skjermdumper og kamerabilder fra telefonen automatisk opp på Mac-en.

Les også tidligere mobiltriks her:

Vi kommer med flere tips de neste dagene. Imens kan du lese våre guider på disse sidene. Der finner du blant annet den populære Android-skolen, guide til treningsapper og sju tips som lurer mobiltyven.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen