Lag egne widget-programmer

Alternativ tekst mangler

Opera Software har lansert tjenesten Opera Widgetize som gjør at hvem som helst kan lage egne widget-programmer med få museklikk. Widget-programmene kan brukes til å legge ut oppdatert informasjon, og brukeren kan så plassere widget-vinduet hvor som helst på skjermen.

Den nye tjenesten lager en lenke til et feed du selv velger. Du kan velge et RSS-feed fra en kjent nyhetsside, eller fra din egen nettside eller blogg. Du kan så legge feed-lenken på din hjemmeside eller i en blogg, og på den måten gjøre det mulig for besøkende å installere et widget-progam som er basert på den aktuelle feeden. Tjenesten støtter forløpig RSS- og ATOM-feeder.

Du kan lage et widget-program på følgende måte:

  1. Velg først hva slag widget-type du vil ha: Advanced eller Classic.

  2. Gi programmet et navn, spesifiser nettstedet hvor feeden skal hentes fra og velg utseende (skin).

  3. Tjenesten lager automatisk en kode, basert på dine valg, og du kan så kopiere denne koden til din nettside eller blogg. Koden lager en knapp på din nettsiden, og denne knappen gjør det mulig å installere widget-progammet i Opera.

Selve widget-programmet blir lagret på en av serverne til Opera Software, og besøkende på din hjemmeside eller blogg kan laste ned programmet.

Den nye tjenesten skal fungere på alle nettsider som tilbyr en RSS- eller ATOM-feed, men den er optimalisert til å fungere på de mest populære såkalte "sosiale nettverkene": Yahoo! 360, Blogger, LiveJournal, Xanga, MSN Spaces, Wordpress og My Opera.

Dersom du klikker på følgende knapp kan du installere et widget-program i Opera 9 - som er basert på en RSS-feed fra Hardware.no:


Widgetize!

Vær oppmerksom på at du må kjøre opp nettleseren Opera 9, og klikke på knappen i Opera for at dette skal fungere.

Les mer om den nye tjenesten på widgets.opera.com/widgetize.

(Kilde: Opera Software)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen