Lag dine egne mobilsider

IBM vil at brukerne selv skal velge hvordan nettsidene skal se ut på mobilen. Selskapet har nemlig en idé til et eget verktøy som lar deg mobiltilpasse vanlige nettsider bare til ditt eget bruk.

Dermed trenger du ikke lenger stole på at nettlesere, som for eksempel Opera Mini, gjør en god nok jobb med å plassere innholdet. Fordelen med Opera Mini er imidlertid at den ommøblerer absolutt alle nettsider fortløpende, slik at du slipper å gjøre det på forhånd.

Plasser alt der du vil ha det

Om IBM realiserer idéen sin, kan du bruke en ekstrafunksjon til Firefox på PC-en for å plassere innholdet fra den fulle nettsiden inn i flere små nettsider som passer til mobilskjermen. Når du selv har organisert innholdet slik du vil ha det, laster du opp resultatet til en server.

Det skal deretter være mulig å surfe på den aktuelle nettsiden med en mobilnettleser. Om du trenger å taste inn spesielle nettadresser, ha en spesiell nettleser eller om et ekstraprogram sørger for at du får opp den fulle nettsiden fra serveren, er ennå ikke sikkert.

Engadget påpeker at det trolig finnes nettsteder som ikke vil ha innholdet sitt gjengitt fra en server helt ute av egen kontroll, men at det likevel ser ut som at IBM vil sette idéen sin til live dersom den får stor nok interesse.

(Kilder: Engadgetmobile)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen