Lag dine egne Android-apps

Har du lett gjennom alle de snart hundre tusen applikasjonene i Android Market og ikke funnet det perfekte programmet? Da kan du alltids lage ditt eget.

Mens du tidligere har måttet kunne programmering for å lage applikasjoner, ser det nå ut til å bli enklere for hvermansen som måtte ønske det. Google har nemlig laget et eget program hvor du kan lage applikasjoner uten å kunne en eneste linje kode.

Klikk og dra

I praksis lager du programmet ved å dra og slippe bokser og klikke på ulike valg for å bestemme hvordan programmet skal fungere.

For å bruke programmet trenger du en Google-konto pluss at du må sende inn et skjema til Google. I tillegg må du registere deg i Android Market, hvilket koster rundt 150 kroner. Deretter er det bare å legge ut og selge, eventuelt gi bort programmene dine til andre Android-brukere.

Vil du lage Android-programmer? Da må du først besøke denne siden og registrere deg. Trenger du hjelp til å komme i gang eller lage programmer slik du vil ha dem, får du tips og hjelp av Googles egne tips og instruksjoner. Diskusjonsfora finnes også.

I videoen under kan du se hvordan programmet fungerer.

(Kilde: Android and me)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen