Lag Facebook-poster som kun blir sett av single jenter

I MÅLGRUPPEN? Facebook lar deg nå velge alder, kjønn og sivilstatus på de som mottar oppdateringene dine. (Bilde: Istockphoto)

Lag Facebook-poster som kun blir sett av single jenter

Ny funksjon på det sosiale nettverket.

Er du en av de som bruker Facebook som en kanal for selveksponering, i håp om å finne en ny partner? Da er du kanskje ikke så interessert i at tante Gunda ser de forførende bildene du legger ut av deg selv. Derimot blir du trolig glad for å høre om denne nye funksjonen på det sosiale nettverket.

Nå får du nemlig muligheten til å definere hvilken målgruppe som skal se dine oppdateringer. For eksempel kan du lage poster som kun blir sett av kvinner eller menn i en bestemt aldersgruppe, eller single som bor i et bestemt geografisk område, skriver ComON.

Du trenger 5000 likes

Slik ser den nye funksjonen ut.
Slik ser den nye funksjonen ut.

Det er dessverre en ulempe knyttet til den nye muligheten. Du må ha en Facebook-side med mer enn 5000 likes.

Men har du tusenvis av fans, er det bare å kjøre på. Ifølge bloggen Inside Facebook rulles funksjonen ut akkurat nå, etter å ha blitt testet i en måned på utvalgte sider.

Du bør nok merke deg at å målrette oppdateringene kun vil ha innvirkning på brukernes nyhetsstrøm. Det vil si at tante Gunda fortsatt kan se de dristige bildene dine, dersom hun går inn og snoker i tidslinjen din på Facebook, og det skal du ikke se bort fra at hun gjør.

Skal gjøre livet lettere for bedrifter

Sjekking er nok ikke ment som hovedbruksområdet for segmenteringsfunksjonen. Facebook ønsker trolig å gjøre livet lettere for bedrifter som har en egen side på nettstedet. De kan heretter gjøre oppdateringene mer relevante for de som har valgt å like siden deres. Selger du undertøy på nettet, så slipper du heretter at eldre menn får tilbud om å kjøpe BH-er, eller at tromsøværinger får invitasjon til et kundearrangement i Flekkefjord.

Dette er ikke det eneste grepet Facebook har gjort for å tekkes bedriftene.

Selskapet holder på med å renske bort likes som stammer fra falske Facebook-profiler. Som resultat av dette har mange store sider nylig opplevd å miste tusenvis av utroverdige likere, melder Business insider.

I samme ånd har selskapet også gjort det mulig å tidsinnstille oppdateringer og å kjøpe seg bedre synlighet.

Les også: Disse er mest populære på Facebook

Kilder: ComON, InsideFacebook, Business Insider

Lik oss på Facebook du også.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen