Fotobord
Fotobord (Bilde: Canon, Youtube)

Lag ditt eget fotobord

Lite veggplass? Vis fram bildene dine i kaffebordet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Som fotograf er det ikke lurt å hvile på eventuelle laurbær, men nå kan du iallefall hvile beina på bildene dine. I en Youtube-video viser Canon deg hvordan du kan gjøre bildene dine til en del av stuebordet ditt.

I videoen printer de ut flere bilder som passer til størrelsen på bordet, pynter med krystallstein og heller flytende epoxy resin over. Epoxyen stivner til en glassaktig overflate, og resultatet ser i grunn veldig bra ut.

  

Enkelt og greit?

Videoen på under to minutter får det hele til å se fryktelig enkelt ut – litt for enkelt, synes noen. I kommentarfeltet har for eksempel «Robert d» skrevet:

«this isn't very in-depth, Canon. What type of epoxy resin (?) [...] Also, what was being sprayed on the photos? Step these videos up a notch, would'ya please?!»

En annen kommentator påpeker at de har hoppet over den biten der du bruker en evighet på å lete etter et bord som har omtrent 1 cm fordypning, slik at epoxyen ikke bare havner på gulvteppet.

Down and dirty

Epoxy er en slags flytende plastmasse som stivner når den blandes med en herder. Ifølge Björn Vareberg hos West System Norge, som forhandler epoxy resin, bør du ha hansker og støvmaske når du jobber med det.

– God lufting, for eksempel et åpent vindu, er også en fordel. Du skal heller ikke blande for mye av gangen, da den kjemiske reaksjonen skaper varme, sier Vareberg til Akam.no.

Med litt forberedelse bør likevel dette la seg gjøre for de fleste – bare fjern gulvteppet først.

Har du forsøkt deg på noen slike prosjekter selv? Del gjerne dine erfaringer i kommentartråden nedenfor:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen