TinyScreen består av en liten og fargesterk skjerm.
Teknofil
TinyScreen består av en liten og fargesterk skjerm. (Bilde: TinyCircuits)

Lag din egen smartklokke

Med dette Kickstarter-prosjektet blir det enkelt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er etterhvert kommet så mange Kickstarter-prosjekter til verden at det er vanskelig å holde oversikt over hva som er interessant og uinteressant. TinyScreen, laget av selskapet TinyCircuits, er et prosjekt flere burde merke seg.

Såkalte wearables, da særlig i form av smartklokker, er nemlig i vinden for tiden. TinyScreen er et barn av denne trenden, og lar deg bygge din egen smartklokke fra bunnen av, samtidig som det ikke begrenser deg til kun det.

Med den knøttlille skjermen kan du gjøre mye annet også. Og mest forlokkende av alt? All programvaren er basert på åpen kildekode og kan styres gjennom nettbasert programmering.

Se bildekarusellen nederst for alle bildene.

Bygg din egen duppeditt

I bunn og grunn er TinyScreen et produkt bestående av en bitteliten skjerm og en skokk med tilleggsmoduler – noen du trenger uansett, og noen du kan bytte ut alt ettersom hva du trenger maskinen til. Det geniale med dette er at du kan bygge maskinen fra bunnen av, litt sånn som Google forespeiler seg i smartmobilprosjektet «Project Ara».

Dette er grunnpakken til TinyScreen-maskinen.
Dette er grunnpakken til TinyScreen-maskinen.Foto: TinyCircuits
Det er flere moduler du kan putte bakpå skjermen, slik at du kan utføre forskjellige operasjoner.
Det er flere moduler du kan putte bakpå skjermen, slik at du kan utføre forskjellige operasjoner.Foto: TinyCircuits

Basispakken til TinyScreen-prosjektet inkluderer en TinyScreen-skjerm, en TinyDuino-prosessor, en USB TinyShield-modul og et lithium-polymérbatteri. Disse modulene er minstegrunnlaget for å drive maskinen.

Med litt ekstra innsats kan du også få deg et spesialdesignet armbånd til smartklokken. Eller hva med å 3D-printe ditt helt eget armbånd?
Med litt ekstra innsats kan du også få deg et spesialdesignet armbånd til smartklokken. Eller hva med å 3D-printe ditt helt eget armbånd?Foto: TinyCircuits

I tillegg fås moduler for en rekke andre ting. Aller mest fremtredende er kanskje MicroSD TinyShield-modulen (for video), Joystick TinyShield-modulen (for spilling) og Bluetooth LE TinyShield-modulen (for trådløs tilkobling til andre enheter). Sistnevnte er modulen du bruker om du vil lage din egen smartklokke. Alle de tre modulene kommer dessuten i egne grunnpakker sammen med basisdelene.

Smartklokkemodulen er spesielt interessant på grunn av én ting: prisen. I motsetning til ferdiglagde smartklokker som for eksempel Apple Watch, Sony SmartWatch 2 og Samsung Gear 2 koster delene til smartklokkeoppsettet fra TinyCircuits nemlig svært lite. Nærmere bestemt 90 dollar, eller omlag 600 norske kroner.

Det er fortsatt mulig å sikre seg billigere pakker via Kickstarter enn det som kommer til markedet til slutt, men TinyScreen har med over 50 000 dollar for lengst nådd produksjonsmålet sitt på 15 000 dollar.

Egeninnsats og datakyndighet

Med alt dette sagt, så sier det seg selv at prosjektet ikke er noe vidunder på alle punkter. For å kunne dra nytte av den bittelille maskinen må du kunne i det minste grunnleggende programmering, og det kreves også en del egeninnsats. Men dersom du virkelig elsker å programmere og fikle med små duppedingser er dette dingsen for deg.

Og om du ønsker å lære deg nettopp disse tingene er nok ikke TinyScreen det verst stedet å starte heller.

Det er ikke bare TinyScreen som skiller seg ut:
Neptune Pine er også en smartklokke for seg selv »

(Kilde: Kickstarter via CNET)

Den lille maskinen kan styres gjennom nettbasert programmering, så dersom du er en smule datakyndig burde det være en smal sak å forme dingsen etter eget ønske. (Bilde: TinyCircuits)
TinyScreen består av en liten og fargesterk skjerm. (Bilde: TinyCircuits)
Den bittelille joystick-platen lar deg bruke skjermen som en knøttliten spillmaskinen. (Bilde: TinyCircuits)
Hva med å lage en egen smartklokke? (Bilde: TinyCircuits)
Med litt ekstra innsats kan du også få deg et spesialdesignet armbånd til smartklokken. Eller hva med å 3D-printe ditt helt eget armbånd? (Bilde: TinyCircuits)
Det er mange duppditter du kan putte på TinyScreen, slik at bruksområdene utvides. (Bilde: TinyCircuits)
Om du ikke er fan av smartklokker, så kan du jo gå for et smykke? (Bilde: TinyCircuits)
Du kan få enkel oversikt over statistikkene maskinen. (Bilde: TinyCircuits)
Smartbriller er også en mulighet. Om enn: det ser muligens ikke like stilig ut som Google Glass, men det er langt billigere! (Bilde: TinyCircuits)
Det er flere moduler du kan putte bakpå skjermen, slik at du kan utføre forskjellige operasjoner. (Bilde: TinyCircuits)
Dette er grunnpakken til TinyScreen-maskinen. (Bilde: TinyCircuits)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen