AeroFS lar deg sette opp en privat nettsky. (Bilde: AeroFS.com)

Lag din egen nettsky med AeroFS

Dropbox-konkurrent endelig ute av beta.

Mange har sikkert hatt glede av Dropbox og andre nettskytjenester, som lar deg lagre og redigere filer sømløst over nett.

De hendige tjenestene har likevel ikke vært uten sine problemer. Dropbox har vært anklaget for å være utrygt, mens et lynnedslag fikk skylda for å slå ut nettskyserverne til Microsoft og Amazon i sin tid.

Mange kyndige databrukere er antakelig over gjennomsnittet opptatt av personvern og sikkerhet, og dermed kan en tjeneste som AeroFS komme inn i bildet.

Privat nettsky

AeroFS lar deg nemlig sette opp en privat nettsky, i motsetning til å lagre filene dine i noen andres sky. Enten du er på jakt etter synkronisering av dokumenter på tvers av ulike enheter eller vil ha sikkerhetskopier for flere versjoner tilbake, kan AeroFS by på dette.

Alle disse standardiserte nettskyfunksjonene fungerer på servere du selv setter opp. Bedrifter kan benytte seg av AeroFS i samband med Amazon S3, som skal gi økt kontroll over filer og funksjonalitet.

Tre alternativer

AeroFS var i beta en lang periode, men har nå blitt lansert for alle. Tjenesten er gratis i bruk for små grupper på opptil tre fullverdige brukere og én ekstern samarbeidspartner. Brukere kan få full adgang til alle mapper og filer, mens samarbeidspartnere kun kan se og redigere filer til én enkelt bruker.

Det vil koste 10 dollar per medlem i måneden som overskrider en samling på tre, og dette gjelder for grupper på opptil 50 medlemmer. Ved betalingsalternativet er antall samarbeidspartnere ubegrenset.

Grupper som er større enn 50 stykker, som for eksempel en stor bedrift, må høre med AeroFS for pris.

Du kan sjekke ut tjenesten på AeroFS.com, eller ta en titt på de siste utgivelsesnotatene.

Usikker på hva du skal gå for?
Les vår test av ulike nettskytjenester »

(Kilde: Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen