Lærer etikk via mobilen

Utvalgte aktører i næringslivet får nå muligheten til å delta i et etikkprosjekt i regi av Mintra, der deltakerne aktivt tar i bruk mobilen for å løse oppgaver.
 
- Mobilen brukes aktivt for å øke bevisstgjøringen rundt etiske dilemmaer blant medarbeidere. Målet med prosjektet er å produsere et interaktivt treningsprogram som skal kunne benyttes av alle typer virksomheter som er opptatt av etikk, sier seniorrådgiver i Mintra Tore Svenning til Dagensit.no.
 
I opplæringen bruker Mintra mobilteknologi som innbefatter Interactive Voice Response(IVR), digitale lydfiler og responssystemer knyttet opp mot en database. Ved hjelp av denne teknologien, blir deltakere ringt opp på et uventet tidspunkt og blir spurt av en datastemme om å ta stilling til et etisk spørsmål. Svarene blir så registrert anonymt, og bedriften får raskt vite hvilke etiske dilemmaer de trenger å sette fokus på.
 
- Dilemmatrening får ny mening når deltakerne får aktuelle dilemmaer å forholde seg til på uventede tidspunkter, sier Randi Sekkeseter i Mintra til Dagensit.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen