GUIDE: Skoleapper Lærer'n din skulle bare visst...

Guide Skoleapper

(Bilde: iStockPhoto)

Lærer'n din skulle bare visst...

Med disse appene kan du studere smartere.

Skoleåret 2013/2014 har så vidt kommet i gang, både for store og små. For de fleste er dette en tid for utfordringer og hindere som enten må løses eller overkommes, vel vitende om at innsatsen til slutt vil kulminere i gode eller dårlige karakterer neste sommer.

De som lykkes best på skolen eller universitetet er gjerne de som er flinkest til å tilpasse seg, som er best organisert og som mestrer å jobbe strukturert og målrettet.

Hvor godt klarer du å motivere deg selv til å nå alle dine akademiske mål? Vi tror mobiltelefonen, og eventuelt et nettbrett, kan være til god hjelp for deg som vil ha orden i skolesakene. Her gir vi deg noen app-tips som vil være til hjelp når friminuttet er over:

Barne- og ungdomsskole

Barnevakten.no og flere andre eksperter anbefaler at barn bør være minst 10 år gamle før de får sin egen mobiltelefon, med mindre det ligger spesielle hensyn til grunn. Likevel er det nok mange barn som får lov til å låne foreldrenes mobil en gang i blant, og så lenge det skjer under oppsyn burde det ikke være noe i veien med det.

For barneskolebarn, og særlig de yngste, kan det være aktuelt med apper som trener på språk og matematikk. Slike apper kan man gjerne bruke hjemme, og flere av dem fungerer også bedre på et nettbrett på grunn av større skjerm.

Les også: Dette er de essensielle Android-appene

Språkkurs på mobilen

Pili Pop til iPad.
Pili Pop til iPad.

Vi har tidligere skrevet om språk-appene Duolingo, Babbel og Busuu, som alle skal hjelpe deg med å lære et av de mest populære vestlige fremmedspråkene. Imidlertid er du avhengig av å forstå engelsk for å kunne ha utbytte av disse.

For barneskolebarn vil vi derimot spesielt anbefale iPad-spillet Pili Pop, som er pedagogisk tilrettelagt og har pen grafikk. Denne appen er i skrivende stund gratis, men har kostet noen kroner tidligere.

Til Android liker vi den visuelle engelskundervisningsappen Lær engelsk (gratis).

yasp! eller Time-Table

En timeplan på mobilen kan være nyttig for de litt større barneskolebarna som bruker egen mobil, og ikke minst de som går på ungdomsskolen. yasp! er en av flere gode timeplan-apper til Android, mens Time-Table er en av de bedre til iPhone. Du kan selvsagt bruke Google Kalender eller telefonens innebygde kalender også, men disse appene gir deg en veldig fin oversikt.

Last ned yasp! gratis (Android) eller kjøp Time-Table for 7 kroner (iOS)

Smart Tools

Den smarte appen Smart Tools kan være kjekk å ha enten du går på ungdomskolen eller er ferdig utdannet. Her får du nemlig flere forskjellige måleinstrumenter til mobilen din, slik at du kan måle blant annet lengde, høyde, bredde, vinkel og decibel, samt at du får kompass og lommelykt og mye annet med på kjøpet.

Gratisversjoner fra samme utvikler med begrensede funksjoner finnes, men fullversjonen av Smart Tools til Android er absolutt verdt de 35 kronene den koster.

Smart Tools til Android.
Smart Tools til Android.

DragonBox 5+ og 12+

Dette spillet gjør det enkelt og morsomt å lære algebra. Til å begynne med består likningene av symboler, noe som gjør det lettere å forstå de grunnleggende prinsippene. Allerede testet på norske (og franske) skolebarn av utvikler, med gode tilbakemeldinger.

Kjøp DragonBox 5+ til Android (40 kroner) eller iOS (42 kroner)

Finnes også i en versjon til rundt 20 kroner med færre oppgaver og tilpasninger.

Utvikleren har i 2013 lansert oppfølgeren DragonBox 12+, som er beregnet på ungdomsskolebarn og og 1. klassinger på videregående. Denne følger samme modell som det originale spillet. Prisen er derimot en del høyere.

Kjøp DragonBox 12+ til Android eller iOS (70 kroner)

Les også: Her er de essensielle iPhone-appene

Tricks of Science

Norske Andreas Wahl viser deg hvordan du utfører spennende kjemi-triks i appen Tricks of Science til iPhone og iPad. Forklart med tekst, bilder og video er det mye å lære om kjemi her.

Kjøp Tricks of Science for 14 kroner (iOS)

Tricks of Science.
Tricks of Science.

Wikipedia-apper

Selv om du ikke nødvendigvis bør oppgi det brukergenererte oppslagsverket Wikipedia som kilde i skolestilen din, fungerer det veldig bra til å sjekke raske fakta. Den offisielle Wikipedia-appen er absolutt brukbar, men...

...vi foretrekker heller Wikipanion til iOS og Wapedia til Android (begge gratis).

Øvrige: Child Mode (Android), TimeSpread (gratis timeplan, iOS), School Timetable (Windows Phone), Mathemagics (iOS), iStudiez Pro (7 kroner, iOS)

Guiden ble første gang publisert 3. september, 2012, men har siden blitt oppdatert og utvidet.

NESTE SIDE: Videregående skole og høyskole/universitet

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen