Lærer «jammet» mobilsignalet i klasserommet – ble suspendert
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Lærer «jammet» mobilsignalet i klasserommet – ble suspendert

Lei av å måtte konkurrere om elevenes oppmerksomhet.

Forskning indikerer at elevene presterer bedre om de blir fratatt mobiltelefonene mens de er på skolen. Men det er fortsatt svært få skoler som praktiserer noe slikt.

Forstyrret mobilsignalene

Den amerikanske læreren Dean Liptak ble lei av at elevene stadig fiklet med mobilene sine i stedet for å følge med på undervisningen, og valgte en mer finurlig løsning. 

Ifølge den lokale nyhetskanalen WTSP brukte han rett og slett en mobiljammer som sendte ut forstyrrelser som hindret mobilsignalene i å komme frem. Dermed ble elevenes mobiltelefoner på mystisk vis ubrukelige i klasserommet hans.

Problemet er bare at jammeren også forstyrret signalene utenfor klasserommet, og slike apparater er selvsagt fullstendig ulovlige å bruke.

Verizon kom for å undersøke

Mobiloperatøren Verizon la merke til signalforstyrrelsene, og sendte folk til skolen for å finne ut av saken. Da det ble klart at Liptak sto bak, ble han suspendert i fem dager.

Et skremmende eksempel på forskjellene mellom USA og Norge, er at mye av diskusjonen i etterkant dreier seg om at læreren ville forhindret elevene i å varsle eller bli varslet om det skulle skje en skolemassakre.

Enn så lenge har ikke Verizon tenkt å anmelde mannen, og det ser heller ikke ut til at politiet har fattet interesse selv om Liptak brøt loven.

Mobiltelefoner er et stadig større problem på skolen.
I India tok en mor kvelertak på rektoren etter at datteren ble fratatt mobilen »

(Kilde: WTSP via Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen