Lær naturvett på nett

World Wide Fund for Nature (WWF) ønsker å lære nettbrukere mer om naturvern.

De har derfor gått opprettet den virtuelle øya "Conservation Island" i nettspillet Second Life.

Les også:

WWF håper at brukere av Second Life vil komme innom deres nyskapte øy for å lære hvordan deres handlinger påvirker naturen.

- På øya kan man blant annet kjøpe iskrem av Mr. Tangee, orangutangen som kjører iskrembilen, og i samme slengen lære at plantasjer som produserer soya- og palmeolje, som finnes i iskrem allerede dekker et område på størrelse med Frankrike. Dette truer noen av verdens viktigste skoger, samt dyr som orangutanger og jaguarer, skriver WWF Norge i en pressemelding.

WWF håper gjennom dette å øke forståelsen for hvordan miljøet brytes ned og også vise måter WWF mener denne utviklingen kan endres.

På øya kan man også komme i kontakt med andre dyrearter som vil fortelle hvordan nedbrytning av miljøet påvirker deres tilværelse. De håper mange av Second Life sine brukere vil komme innom deres lille utpost og gjøre den større. - Vi håper at brukerne av ’Second Life’ vil bli et fellesskap som vil hjelpe oss til å bygge ut og utvikle øya, og samtidig lære om miljøvern på en morsom, engasjerende og interaktiv måte, sier David Cole, Online Outreach Manager i WWF International.

Gjennom å skape øya i Second Life håper WWF å få kontakt med nye grupper mennesker, potensielt sett flere millioner, som kanskje tidligere har brydd seg lite om miljøvern.

Second Life er et virtuelt nettverk hvor mennesker kommuniserer med hverandre gjennom fiktive karakterer. Å registrere seg og lage sin egen karakter på Second Life er helt gratis. Da kan man utforske 3D-verdenen og møte andre karakterer.

Deretter kan man som i virkeligheten betale for ulike tjenester. Du kan for eksempel kjøpe eller leie tomter og bygge deg et hjem.


Second Life har siden starten i 2003 regstrert 8,9 millioner kontoer. Men ikke alle disse er aktive og mange spillere opererer med flere kontoer. Second Life sine utviklere, Enable Interactive, regner med at de har cirka 2 millioner aktive brukere.

Hvis du allerede har en konto i Second Life kan du logge deg på og besøke WWF sin nye øy på adressen: http://slurl.com/secondlife/WWF/138/199/41/

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen